Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бившият ПР на ПП: „Промяната“ плаща на кръг от приятелски журналисти и мислители

„По времето, в което бях в ПП, съм създала този кръг от приятелски журналисти и мислители и много добре виждам какво се върши срещу заплащане и това е изключително гнусно“. Това заяви пред БНР Диана Дамянова, комуникационен специалист и бивш синдикалист. Тя беше и ПР на „Продължаваме промяната“.

Дамянова не посочи конкретни имена на журналисти. Поводът за коментара й е реакцията на някои медии и анализатори, които обясняват, че протестиращите енергетици и миньори не са прави.

Правителството грубо нарушава закона, като си е позволило да презарзгледа решение на Народното събрание, без да има това право. Териториалните планове преразглеждат решения на парламента, категорична е Диана Дамянова.

„Народното събрание каза, че въглищната енергетика трябва да бъде запазена до 2038 г., а в Териториалните планове се предвижда 80% намаляване на енергийната мощност на България до 2030 г. Т.е. Министерският съвет е преразгледал решение на парламента и аз не знам това до каква степен е законно и как ще се отрази на тези момчета и момичета, които протестират на магистралите. Правителството си е позволило да наруши решение на парламента и всички думи, които казва, вече е с трактовката на нарушител на закона. … Когато правителството си е позволило да наруши грубо решение на парламента, естествено е политическите сили да яхнат протеста“.

Дамянова посочи, че добрата новина от днес е, че най-накрая тези планове вече са публикувани от Министерството на енергетиката след 7 дни.

„Те (енергетиците и миньорите) са вулгарно лъгани, че (централите) ще бъдат запазени до 2038 г., а започват да ги ликвидират още сега. Вулгарно са лъгани с 36 заплати, за които по-късно ще разберем, че не могат да се затварят ей така. Териториалните планове са чиновнически ужас, който е създаден, за да могат да се вземат пари сега. Това е национално предателство“, смята Диана Дамянова, бивш ПР на „Продължаваме промяната“.

По думите й, „всичко това е една измама, която е направена по две причини – да бъде хвърлен някакъв документ в Европа, втората – да има един огромен финансов ресурс на разположение на правителството“.

Извършва се национално предателство, което е малко по-голямо от това, когато затворихме блоковете на АЕЦ-Козлодуй преди 20 г., заяви Дамянова. Тя посочи, че поне тогава цената е била да взлезем в ЕС, а сега цената е 3,4 млрд. лв., разпределени между фирми с по 50 работника. Няма план за преход от конвенционална към зелена енергия, всичко е мечти в тези териториални планове, заяви бившият ПР на ПП.

По думите й, „българската енергетика се закрива изключително бързо, прави го едно правителство, в което част е зелената политика на България“. Ще има 20 г., в които ще е закрита конвенционалната енергетика, но няма да има зелена. Това всичко са действия на зелен октопод и се прави, за да ни продават електричество на безумни цени, коментира бившият синдикалист. Имаме 80% намаление на въглищното производство до 2030 г., според разсекретените териториални планове. Обречени сме на 20 г. липса на ток, заяви Дамянова.

Според нея „Възраждане“ вече е втора политическа сила, въпреки че социолозите го крият. Създават се антиевропейски настроения, смята Диана Дамянова.

Още по темата: Плановете на правителството, изпратени в Брюксел: 27 000 остават без работа, затварят почти всички ТЕЦ-ове до 2030 г. 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.