Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Блинкън: Ако Русия победи Украйна, сегашният световен ред е застрашен

Продължаващият конфликт между Москва и Киев може да застраши съществуващия световен ред, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пред тайландската обществена телевизия. Според Блинкен Русия „оспорва“ това, което той нарече  „основан на правила“ световен ред и би създала нова реалност на международната арена, ако й бъде позволено да постигне целите си в Украйна.

Съществуващите международни правила се основават на „основни разбирания“, каза Блинкън , твърдейки, че „зачитането на суверенитета, на независимостта, на териториалната цялост, на правата на човека“ са основите на реда, съсредоточен около ООН.

В допълнение към това, че Москва действа като международен размирник, според Блинкън, Пекин „отправя предизвикателство към реда по начина, по който действа с нарастваща агресия в региона и с нарастващи репресии у дома“. Той не обясни какво точно има предвид под „агресията“ на Китай.

В същото време Блинкън нарече отношенията на САЩ с Китай „едни от най-последователните отношения, едни от най-сложните отношения“, добавяйки, че Вашингтон все още се надява да „намери начини за сътрудничество“ с Пекин въпреки „конкуренцията“ между двете нации.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.