Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 29 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бойко Борисов на разпит в прокуратурата за „Барселонагейт“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Софийската градска прокуратура (СГП) на ул. „Черковна“, за да бъде разпитан по делото „Барселонагейт“ и за твърденията срещу него за злоупотреба с власт.  Той влезе с автомобил на НСО, без да се спира за коментар пред очакващите го журналисти.

Пред сградата на СГП се бяха събрали членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ‐СДС, сред които заместник-председателят Даниел Митов, председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, членовете на Изпълнителната комисия Деница Сачева, Вежди Рашидов, Делян Добрев, Костадин Ангелов и други. Към тях се присъединиха и симпатизанти, които скандират пред прокуратурата, съобщава БНТ.

Даниел Митов определи разпитите на Борисов и обявеното искане на депутатския имунитет на Делян Добрев като натиск срещу намеренията на ГЕРБ за съдебна реформа.

„Самото ни присъствие е ясна декларация за това, че няма да се огънем. Ще продължим с усилията си за съдебна реформа и да направим кабинет“, посочи Митов.

На излизане от прокуратурата Борисов каза, че е посъветван от адвоката си да не прави изявления. Прокуратурата го е разпитала като свидетел, не като обвиняем.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.