Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бойко Борисов на разпит в прокуратурата за „Барселонагейт“

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Софийската градска прокуратура (СГП) на ул. „Черковна“, за да бъде разпитан по делото „Барселонагейт“ и за твърденията срещу него за злоупотреба с власт.  Той влезе с автомобил на НСО, без да се спира за коментар пред очакващите го журналисти.

Пред сградата на СГП се бяха събрали членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ‐СДС, сред които заместник-председателят Даниел Митов, председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, членовете на Изпълнителната комисия Деница Сачева, Вежди Рашидов, Делян Добрев, Костадин Ангелов и други. Към тях се присъединиха и симпатизанти, които скандират пред прокуратурата, съобщава БНТ.

Даниел Митов определи разпитите на Борисов и обявеното искане на депутатския имунитет на Делян Добрев като натиск срещу намеренията на ГЕРБ за съдебна реформа.

„Самото ни присъствие е ясна декларация за това, че няма да се огънем. Ще продължим с усилията си за съдебна реформа и да направим кабинет“, посочи Митов.

На излизане от прокуратурата Борисов каза, че е посъветван от адвоката си да не прави изявления. Прокуратурата го е разпитала като свидетел, не като обвиняем.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.