Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Борисов: Бих уволнил Тагарев, медиите имат заповед да мълчат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че военният министър Тодор Тагарев трябва да бъде уволнен.

„Ако бях министър-председател, щях да махна министъра на отбраната заради съветника. Съветникът щеше да си е заминал на мига. Медиите щяха да ми задават въпроса: „Господин премиер, кога ще махнете неговия началник?“. Аз ги познавам медиите в България. Сега те имат заповед да мълчат по темата, за това арогантно поведение. И аз считам, че  Тагарев незабавно трябва да го уволни. И ние ще го питаме в комисията по отбрана (в Народното събрание) защо не го уволнява. Колко ценен е? Какво разбира от отбрана този човек, назначен за съветник, или е назначен само за да взима заплата? Но ще спра, защото пак ще кажат, че се карам с правителството“, каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ направи този коментар по повод скандала в „Пирогов“, при който съветникът на Тагарев Мустафа Емин поиска дете в шок да бъде извадено от шокова зала на „Пирогов“, за да бъде прегледано неговото с „лека раничка“, по думите на медиците в болницата, които публикуваха информация за инцидента на страницата във Фейсбук на „Пирогов“. В отговор военният министър Тодор Тагарев изпрати писмо до здравния министър, в което поиска да знае кой от „Пирогов“ е разрешил тази информация да бъде публикувана.

След скандала в „Пирогов“ стана известен и друг скандал, отново с участието на подчинен на Тагарев. Директорът на Информационния център на Министерството на отбраната Владимир Миленски, е забранил на Военния телевизионен канал (ВТК) да показва кадри с религиозен ритуал на Българската Православна Църква, защото това било вредно за армията.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.