Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 28 септември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Борисов: ГЕРБ може да изчезне, но целта е правителство, подкрепяно от ЕС и НАТО

„ГЕРБ може да изчезне, но решението ни е правилно. Имаме подкрепа от Европа. Води ни отговорността в името на държавата. Единственият шанс да се случи нещо добро за България е да подкрепим кабинет на ПП-ДБ. С тях на практика нямаме различия. Целта е да се направи евроатлантическо правителство от партиите, подкрепяни от ЕС и НАТО“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Разбрахме, че ПП/ДБ не могат да направят с нас нищо с първия мандат, защото са поели ангажимент към техните избиратели. Не че ние не сме, но целта на всичко това е България и нейната геополитическа ориентация. След като гледахме какво са направили сградата на ЕК у нас вчера, не хвърляха по сградата на руското посолство, а по ЕК, която е вкарала у нас дотук 85 млрд. лв., а до 2030 г. още 50 млрд. И ние отиваме да я замеряме с червена боя“, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Всичко странно съвпада с момента да се направи правителство. Защото от 2 години се говори за съдебна реформа и специално за този контрол на главния прокурор. Но сега изведнъж нещо се променя. Продължихме разговорите с колегите от ПП/ДБ. Направихме голяма крачка назад – отстъпихме, не се инатихме. Мария отиде и върна мандата днес с колегите.

Ще цитирам Христо Иванов, понеже участваше в срещите: „Преди да се раздадат мандатите, да се направи това, което сега се прави. Махаме го това. Оттатък стои стабилността на държавата“. Целта е да се направи евроатлантическо правителство от партиите, подкрепяни от ЕС и НАТО“, каза Борисов.

„Много трудно решение за тях. Много трудно и за нас. Какво ли не ми написаха – че съм предал ГЕРБ, че съм разтурил ГЕРБ, че съм разцепил ГЕРБ. Тука пише „европейско развитие на България“. Тука седи знамето на Украйна. И 5% да станем, ще сме европейска партия, която прави правилните неща“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.