Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Борисов: ГЕРБ може да изчезне, но целта е правителство, подкрепяно от ЕС и НАТО

„ГЕРБ може да изчезне, но решението ни е правилно. Имаме подкрепа от Европа. Води ни отговорността в името на държавата. Единственият шанс да се случи нещо добро за България е да подкрепим кабинет на ПП-ДБ. С тях на практика нямаме различия. Целта е да се направи евроатлантическо правителство от партиите, подкрепяни от ЕС и НАТО“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Разбрахме, че ПП/ДБ не могат да направят с нас нищо с първия мандат, защото са поели ангажимент към техните избиратели. Не че ние не сме, но целта на всичко това е България и нейната геополитическа ориентация. След като гледахме какво са направили сградата на ЕК у нас вчера, не хвърляха по сградата на руското посолство, а по ЕК, която е вкарала у нас дотук 85 млрд. лв., а до 2030 г. още 50 млрд. И ние отиваме да я замеряме с червена боя“, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Всичко странно съвпада с момента да се направи правителство. Защото от 2 години се говори за съдебна реформа и специално за този контрол на главния прокурор. Но сега изведнъж нещо се променя. Продължихме разговорите с колегите от ПП/ДБ. Направихме голяма крачка назад – отстъпихме, не се инатихме. Мария отиде и върна мандата днес с колегите.

Ще цитирам Христо Иванов, понеже участваше в срещите: „Преди да се раздадат мандатите, да се направи това, което сега се прави. Махаме го това. Оттатък стои стабилността на държавата“. Целта е да се направи евроатлантическо правителство от партиите, подкрепяни от ЕС и НАТО“, каза Борисов.

„Много трудно решение за тях. Много трудно и за нас. Какво ли не ми написаха – че съм предал ГЕРБ, че съм разтурил ГЕРБ, че съм разцепил ГЕРБ. Тука пише „европейско развитие на България“. Тука седи знамето на Украйна. И 5% да станем, ще сме европейска партия, която прави правилните неща“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Вижте ги по добре тези продажни отрепки на снимката .Те са решили като гробокопачи съвсем да затрият България .И са се хванали вече за лопатите .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.