Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Борисов: Няма да си дам имунитета, целта е да няма правителство

Не, категорично няма да си дам имунитета, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента. Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души и изтичането на информация? Защо вчера, а не преди месец? Аз две години бях без имунитет. Поискаха ми го вчера, за да няма правителство. Ясно и точно. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като вчера Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Борисов отново изтъкна, че трябва да има редовен кабинет и съобщи, че днес ще има среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„Ще се видим, защото хаосът в държавата вече е тотален, особено при липсата на бюджет. И тук не става въпрос за личности дори. Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. съдебна реформа нямаше. В момента, в който приехме закона за контрол на главния прокурор, изведнъж се раздвижиха със страшна сила. Започнаха атаката веднага по „Продължаваме промяната“, за да блокират всякакви разговори. Записът също изтече неслучайно“, добави лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че дори да има нови извънредни избори, резултатите няма да са различни.

Борисов за пореден път отрече да е собственик на имот в Испания.

„Нямам никакви притеснения по този казус. Не знам за кой път ще кажа – не съм имал, нямам и няма да имам никакъв имот в Испания. Какво повече да отговоря? Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетие“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Бившата „Мис България“ и манекенка Ивайла Бакалова е призована да даде показания днес в прокуратурата. В интервю за „Корупционен фонд“ наскоро тя призова Борисов да направи тест за бащинство, за да докаже, че детето на манекенката Борислава Йончева, чиято къща в Барселона стана причината за делото „Барселонагейт“, не е негово.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.