Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 1 юни, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Борисов: Решението за ареста ми е взето на оргия с уиски и пица с кристали

„Решението за ареста ми е взето на оргия с много уиски, вино и пица на кристали. Бяло вино и много уиски. Малинки, къпинки е имало също, угощение голямо“,  заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция, посветена на скандала с газовите доставки през посредници за България.

Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев показа схемата, по която са осъществявани доставките. „Купуваме от една компания WIEE, който е румънска, но всъщност е дъщерна на „Газпром“. До последния ден на кабинета на Промяната България купува от въпросната фирма на 110 евро. От „Газпром“ Швейцария една част от парите отиват в офшорките. Няма друго обяснение, защо не купуваме по-евтин газ от „Газпром“, а ще купуваш по-скъпо от румънския „Газпром“. Взимаме от дъщерна компания, а не от компанията-майка. Кой печели от цялата тази схема? Явно тези с офшорките“, заяви Добрев.

От ГЕРБ обявиха, че са подали сигнал до МВР и ДАНС за офшорките на „Промяната“. По думите им, от ДАНС са отговорили, че е извършена проверка, а материалите са изпратени на Върховната касационна прокуратура. „Отговор от МВР обаче 2 месеца няма. Днес входирахме писмо до служебния вътрешен министър Демерджиев къде е преписката. Да не би тази преписка да е „заметена под килима“. Става въпрос за милиарди. Газът пак си е от „Газпром“, пак си е руски, но го плащаме с 28% по-скъпо“, заяви Делян Добрев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.