Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Борисов: Решението за ареста ми е взето на оргия с уиски и пица с кристали

„Решението за ареста ми е взето на оргия с много уиски, вино и пица на кристали. Бяло вино и много уиски. Малинки, къпинки е имало също, угощение голямо“,  заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция, посветена на скандала с газовите доставки през посредници за България.

Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев показа схемата, по която са осъществявани доставките. „Купуваме от една компания WIEE, който е румънска, но всъщност е дъщерна на „Газпром“. До последния ден на кабинета на Промяната България купува от въпросната фирма на 110 евро. От „Газпром“ Швейцария една част от парите отиват в офшорките. Няма друго обяснение, защо не купуваме по-евтин газ от „Газпром“, а ще купуваш по-скъпо от румънския „Газпром“. Взимаме от дъщерна компания, а не от компанията-майка. Кой печели от цялата тази схема? Явно тези с офшорките“, заяви Добрев.

От ГЕРБ обявиха, че са подали сигнал до МВР и ДАНС за офшорките на „Промяната“. По думите им, от ДАНС са отговорили, че е извършена проверка, а материалите са изпратени на Върховната касационна прокуратура. „Отговор от МВР обаче 2 месеца няма. Днес входирахме писмо до служебния вътрешен министър Демерджиев къде е преписката. Да не би тази преписка да е „заметена под килима“. Става въпрос за милиарди. Газът пак си е от „Газпром“, пак си е руски, но го плащаме с 28% по-скъпо“, заяви Делян Добрев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.