Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Божков на разпит, твърди, че е изнудван за 60 милиона лева подкупи

Васил Божков даде показания в прокуратурата във връзка с твърденията му, че е бил изнудван да даде 60 милиона лева подкупи, за да запази хазартния си бизнес.

Разпитът продължи 4 часа и ще продължи и утре. Адвокатът на обвиняемия – Георги Гатев, заяви пред медиите, че Божков е потвърдил думите си от преди две години, че е дал 60 милиона лева „такса спокойствие“. По време на разпита са споменавани имената на Владислав Горанов, Бойко Борисов и Севделина Арнаудова. Гатев уточни, че казаното от Божков било същото като казаното на видеопресконференциите му от Дубай.

Междувременно в профила на Васил Божков във Фейсбук беше публикувано писмо от прокуратурата в Обединените арабски емирства и превода му.

От документа става ясно, че бизнесменът, който преди две години избяга в Дубай, е изразил пред местните правоохранителни органи желание доброволно да се предаде на българските власти, след като съдът е отхвърлил искането на България за експулсирането му.

„Общественото мнение се влияе от документи, а не от лъжи“, пише в профила на Божков по повод публикуваната по-рано днес информация в статия на Mediapool. Медията цитира източник от прокуратурата, че обвиняемият е бил експулсиран, а не се е предал доброволно.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.