Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

БРИКС приема още шест държави

Шест държави ще станат пълноправни членове на групата държави БРИКС от януари 2024 г., след като кандидатурите им бяха одобрени от лидерите на настоящите държави-членки, обяви южноафриканският президент Сирил Рамафоса. Разширяването оглави дневния ред на срещата на върха в Йоханесбург тази седмица.

Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства бяха приветствани като нови членове в четвъртък. В момента блокът се състои от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

„Ние ценим интереса на другите страни към изграждането на партньорство с БРИКС. Възложихме на нашите външни министри да продължат да развиват модела на страните партньори на БРИКС и списък с потенциални страни партньори“, добави южноафриканският лидер.

Досега БРИКС се е разширявал само веднъж през 2010 г., когато Южна Африка се присъедини към организацията. Една от основните цели на тазгодишната среща на върха беше да се договорят по-формални критерии за нови кандидати.

Участниците в срещата на върха изразиха увереност, че влиянието на организацията ще продължи да расте. БРИКС се стреми да поддържа балансиран подход към своята политика на приемане, така че всички части на света да бъдат представени и да имат влияние върху нейния дневен ред.

Още по темата: БРИКС ще изпревари Запада по икономически растеж: Bloomberg

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.