Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

БРИКС създава свой алтернативен интернет

Проект за създаване на алтернативен интернет за страните от БРИКС предложи заместник-председателят на Комитета за контрол на Държавната дума Дмитрий Гусев.

Според документ, цитиран от РИА Новости, служителят е подал искане за работа по създаването на „единно приобщаващо киберпространство БРИКС+“ до Максут Шадаев, ръководител на руското министерство на цифровото развитие, комуникациите и средствата за масова информация.

Според Гусев 5-ият Международен общински форум БРИКС+, който в момента се провежда в руския град Санкт Петербург, е добра възможност за обсъждане на единен интернет за страните от БРИКС.

В момента БРИКС включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, а през януари към тях ще се присъединят Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ. Разширената група, наричана БРИКС +, се очаква да представлява почти половината от световния БВП до 2040 г.

По-рано тази седмица китайският президент Си Дзинпин също призова за промени в начина, по който работи глобалният интернет, в полза на хората от всички страни.

„Ние се застъпваме за приоритизиране на развитието и изграждане на по-приобщаващо и проспериращо киберпространство“, каза той на церемонията по откриването на Световната интернет конференция в Ужен, Китай.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.