Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Британец, издирван от Интерпол за тероризъм, e арестуван в село край Никопол

28-годишния Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол, е бил арестуван днес в никополското село Любеново. По първоначалната и непотвърдена информация арестът е извършен в имот, ползван от народния представител от „Демократична България“ Албена Симеонова, която има ферма за биоземеделие в селото, съобщи Труд NEWS. Пред медията депутатката е отрекла това да е станало в нейния имот. „Той живееше на другия край на селото“, каза Симеонова.

Бодил се издирва от Интерпол по искане на властите в Манчестър, Великобритания. Там е разследван за подготовката на терористични действия. В дома на мъжа във Великобритания са открити материали и суровини за изработването на самоделни бомби, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси. Смята се, че Дейвид Бодил се е радикализирал в последните години, след като се е свързал с крайнодесни и неофашистки групи в Обединеното кралство.

Издирваният Дейвид Бодил, снимка: Труд News

Самият Бодил е обявил в края на ноември 2022 г. в социалните мрежи, че е напуснал родината си и повече няма да се върне във Великобритания, за да не влезе в затвора. Няколко дни по-рано – на 19 ноември мъжът пристига в България.

Вчера по обед той е арестуван в къща в село Любеново от служители на отряда за борба с тероризма. Намесата на спецчастите се е наложила, тъй като по данни на „Интерпол“, Бодил е склонен към агресия, може да е въоръжен и да разполага със самоделно направени взривни вещества. Баретите са г оизчакали да излезе от дома си, тъй като имало съмнение, че в къщата може да има оръжия.

Депутатката Албена Симеонова пък е съавтор на предложението за легализиране на преработката на индустриален коноп в България. Освен в настоящото Народно събрание, Симеонова беше депутат и в 45-ия и 46-ия парламент през 2021 г. Албена Симеонова е член на ръководството на партия „Зелено движение“, част от „Демократична България“. В настоящия си мандат Албена Симеонова е член на комисиите по земеделие и екология.

Източник:Труд News
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.