Разследвания и новини без цензура

неделя, 21 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Британски депутати използват командировки в чужбина за секс туризъм

Редица британски депутати използват парламентарните командировки в чужбина като възможност за скрито използване на услугите на секс работници и за прекомерна употреба на алкохол, според депутати, колеги, дипломатически и парламентарни служители, цитирани от белгийския вестник Politico.

Бивш депутат от Консервативната партия, сега член на Камарата на лордовете, поиска от домакините указания до най-близкия публичен дом, когато пътува до Югоизточна Азия на посещение с общопартийна парламентарна група (APPG), твърди разследването на авторитетната белгийска медия.

Друг депутат от торите и бивш министър оставаше, след като делегацията на депутатите се беше върнала у дома, за да преследва „интереса си към местните жени“, твърдят негови.

„Той прояви интерес към красиви млади момичета“, каза източник на вестника. „Депутатът редовно оставаше след тези посещения и се свързваше с млади жени на въпросното място.“

Високопоставен лейбъристки депутат е проявил привързаност към „руските момичета“ по време на пътувания в чужбина, според чуждестранен дипломат, който каза, че местните служители се чувстват безсилни да се намесят, защото се притесняват да запазят влиянието си в Уестминстър.

В разследването си журналистите от Politico са разговаряли с повече от дузина правителствени служители и законодатели във Великобритания и в чужбина, които са потвърдили твърденията за „пиянство, развратно или сексуално поведение от страна на определени депутати“ при такива пътувания.

Много народни избранници твърдят, че докато някои колеги тихомълком преследват истински и валиден интерес към отношенията с тези страни, други използват пътуванията за развлекателни цели.

Според Politico някои депутати са участвали в партита, организирани от дипломатически представители, на които „млади мъже и жени са били викани с цел извършване на сексуални дейности“.

Депутатите често са били проактивни в искане от чужди правителства за безплатно пътуване в чужбина.

Представителите в чужбина са станали предпазливи по отношение на подобни подходи, като са прибягнали до запълване на дневния ред на депутатите с възможно най-много посещения и срещи, за да намалят „свободното време“ за потенциално лошо поведение.

Бивш британски парламентарист заяви, че правителството на една такава държава изпитва „дълбоко разочарование“ от поведението на гостуващите британски депутати, „които виждат себе си като знаменитости – пият и се държат зле и арогантно.

Бившият депутат от Лейбъристката партия Кристиан Матисън беше принуден да се оттегли миналия месец, след като срещу него бе уважено оплакване за сексуални посегателства. Бивш член на неговия екип твърди, че я е поканил на тайно пътуване до Гибралтар, което независимата комисия за поведението на депутатите установи, че е било сексуално мотивирано. Матисън отрече твърденията срещу него.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.