Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Брюксел е като военна зона: фермери обградиха централата на ЕС

Оборски тор, запалени гуми и сълзотворен газ – така изглеждаше центърът на Брюксел в понеделник сутринта, след като разгневени фермери обградиха централата на Европейския съюз. Този протест съвпада със среща на министрите на земеделието от блока. Фермерите изразяват гнева си заради катастрофалните зелени политики на ЕС.

Стотици белгийски фермери на трактори задръстиха пътищата около сградата на Европейския съвет, показват видеоклипове, публикувани в социалната мрежа X/Twitter.

Според Bloomberg фермерите са ядосани от бюрократичните пречки, търговските сделки, правилата, свързани с климата, и усилията да се помогне на Украйна да залее европейския пазар с евтино зърно.

„Има очевиден проблем с намаляването на вносните тарифи за Украйна и масовия внос на зърно и птици, което потиска цените“, каза Гийом Ван Бинст, генерален секретар на Федерацията на младите фермери.

Гийом добави: „Мерките, предложени от Еврокомисията, са много слаби и тя по-скоро предава горещия картоф на държавите членки“.

Днешният протест е последният от поредицата демонстрации на фермери в няколко страни от ЕС, включително Франция, Италия, Испания, Полша, Румъния и България.

Междувременно лидерите на ЕС се опитват да обезвредят тази тиктакаща бомба със закъснител на социалните вълнения, разпространяващи се из целия блок. Те предприемат стъпки за намаляване на бюрокрацията и забавяне на някои зелени правила.

„Винаги може да стане по-бързо, но вече работим по-бързо от обикновено“, заяви Давид Кларинвал, министър на земеделието на Белгия, пред репортери.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.