Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Буря разруши най-голямата плаваща слънчева централа в света

Най-голямата в света плаваща централа от слънчеви панели в Мадхя Прадеш, Индия, е повредена от буря. Фотоволтаичният парк, построен във водите на язовир „Омкаршвар“, беше готов за пускане, но беше ударен и силно повреден от лятна буря,  съобщи The Times of India.

Централата е съвместно предприятие на Националната хидроелектрическа корпорация и на местното правителство в Мадхя Прадеш. Служител на Националната хидроелектрическа корпорация, Суреш Дуйведи, съобщи, че в момента се оценяват щетите, но загубата на слънчевите панели, инсталирани за централата, е „голяма“.

В язовир „Омкаршвар“ са планирани инсталации с обща мощност от 278 мегавата. Изграждането стартира през 2022 г., като проектът беше представен като най-добрата алтернатива на конвенционалната енергия. Лятната буря обаче показа, че това е и най-уязвимата алтернатива.

Миналия месец градушка повреди хиляди слънчеви панели в 350-MW фотоволтаичен парк Fighting Jays в окръг Форт Бенд, Тексас. Жителите в района изразиха опасенията си относно евентуално изтичане на химикали. Екипи за справяне с опасни отпадъци са инспектирали района и не са открили никакво замърсяване, но Тексаската комисия по качеството на околната среда все още разследва случая.

Соларната индустрия губи 2,5 милиарда долара годишно от недостатъчна производителност, причинена от неизправности на оборудването и лоши метеорологични условия, според доклад за оценката на слънчевия риск за 2023 г. на kWh Analytics.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. На зелените идйоти ЦАПАТ ПЛАНЕТАТА 100КРАТНО ПОВЕЧЕ С ТЕЗИ УЖ БЕЗОБИДНИ ПАНЕЛИ И ПЕРКИ КОИТО НЯМАТ РЕЦИКЛИРАНЕ!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.