Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 13 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Бустерните ваксини срещу Ковид могат да увеличат риска от рак и автоимунни заболявания

Нова рецензирана статия, публикувана в авторитетното списание „Ваксини“, установява, че повтарящите се Ковид бустерни ваксини:

  1. Могат да увеличат риска от тежко заболяване от Ковид (вместо да го намалят)
  2. Могат да увеличат риска от растеж на рак и автоимунни заболявания

Публикуваме основните заключения от изследването, извършено от учени от САЩ, Мексико, Саудитска Арабия и Египет, без редакторска намеса. Тази статия е включена в специалното издание на сп. „Ваксини“:  SARS-CoV-2: Имунна толерантност и автоимунни заболявания след ваксинация срещу COVID-19 и свързаните с нея нежелани събития

IgG4 антитела, индуцирани от повтаряща се ваксинация, могат да генерират имунна толерантност към шиповия протеин на SARS-CoV-2

По-малко от година след глобалната поява на коронавируса SARS-CoV-2 на пазара беше въведена нова ваксина, базирана на иРНК технология. В световен мащаб са приложени около 13,38 милиарда дози ваксина срещу COVID-19 на различни платформи. Към днешна дата 72,3% от общото население е било инжектирано поне веднъж с ваксина срещу COVID-19.

Тъй като имунитетът, осигурен от тези ваксини, бързо намалява, способността им да предотвратяват хоспитализация и тежко заболяване при лица със съпътстващи заболявания наскоро беше поставена под въпрос и все повече доказателства показват, че както при много други ваксини, те не произвеждат стерилизиращ имунитет, което позволява на хората да страдат от чести повторни инфекции.

Освен това, последните проучвания са открили необичайно високи нива на IgG4 при хора, на които са били приложени две или повече инжекции от иРНК ваксините. Съобщава се също, че ваксините срещу ХИВ, малария и коклюш индуцират по-висок от нормалния синтез на IgG4. Като цяло има три критични фактора, предизвикващи по-висок синтез на IgG4 антитела: прекомерна концентрация на антиген, повторна ваксинация и вида на използваната ваксина.

Предполага се, че повишаването на нивата на IgG4 може да има защитна роля чрез предотвратяване на имунното свръхактивиране, подобно на това, което се случва по време на успешна алерген-специфична имунотерапия чрез инхибиране на IgE-индуцираните ефекти.

Въпреки това появяващите се доказателства показват, че докладваното увеличение на нивата на IgG4, открито след повторна ваксинация с иРНК ваксини, може да не е защитен механизъм; по-скоро представлява механизъм за имунна толерантност към шиповия протеин, който може да насърчи безпрепятствена инфекция и репликация на SARS-CoV2 чрез потискане на естествените антивирусни отговори.

Повишеният синтез на IgG4, дължащ се на многократна иРНК ваксинация с високи концентрации на антиген, може също да причини автоимунни заболявания и да стимулира растежа на рака и автоимунния миокардит при податливи индивиди.

Бустерните ваксини срещу Ковид могат да увеличат риска от рак и автоимунни заболявания

Продължителното излагане на ракови антигени кара В-клетките да променят класа си и да генерират IgG4. Със своята Fc-Fc свързваща характеристика IgG4 може да взаимодейства с раково свързания IgG, както и с Fc рецепторите на имунните ефекторни клетки. Повишеният IgG4 в раковата микросреда насърчава ефективен механизъм за избягване на имунната система от рака поради неговите специални структурни и биологични свойства. Акронимите ADCC, ADCP, CDC и NK означават съответно антитяло-зависима клетъчно-медиирана цитотоксичност, антитяло-зависима клетъчна фагоцитоза, комплемент-зависима цитотоксичност и естествени клетки убийци.

Източник: Uversky, V.N.; Redwan, E.M.; Makis, W.; Rubio-Casillas, A. IgG4 Antibodies Induced by Repeated Vaccination May Generate Immune Tolerance to the SARS-CoV-2 Spike Protein. Vaccines 2023, 11, 991. 

Още по темата: ДНК замърсяване е открито във ваксини на Pfizer и Moderna 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.