Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Чеченските спецчасти „Ахмат“ започват настъпление в Донецк

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че зоната на отговорност на чеченските части, включително специалните сили „Ахмат“, ще бъде Донецк. Той нарече предислокацията „настъпление на ахматските части“. По думите на Рамзан Кадиров военните „се подготвят за настъпателни действия“.

„Приятели, чеченските части получиха нова заповед за пренасочване на силите си. Териториите на Донецката народна република стават тяхна зона на отговорност. Според заповедта чеченските бойци трябва да започнат активни бойни действия и да освободят редица населени места“, написа Рамзан Кадиров в Telegram.

Той съобщи, че специалните сили „Ахмат“ и Северният ахматски полк на Министерството на отбраната са прехвърлени в района на Мариинское. Те ще бъдат командвани от генерал-майор Апти Алаудинов и командира на полка Заинди Зингиев. Ден по-рано с тях се срещна Адам Делимханов, член на Държавната дума и брат на Кадиров, написа лидерът на Чеченската репиблика в канала си в Телеграм.

 Рамзан Кадиров заяви, че подготовката на бойните части вече е в ход „с активната подкрепа на Министерството на отбраната и Генералния щаб“.

„Вместо да изчакат настъплението на НАТО и Украйна, ахматските части започнаха настъпление. Уморихме се да чакаме“, написа Кадиров.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.