Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Цените на дървата за огрев в Германия скочиха с 85 %

Цените на дървата за огрев и дървесните пелети в Германия са се повишили с 85,7% през август в сравнение със същия месец на миналата година, съобщи Федералната статистическа служба Destatis.

Данните показват, че разходите за дърва за огрев нарастват много по-бързо от потребителските цени като цяло, които са се увеличили със 7,9% през същия период.

„Причините за покачването на цените на дърва за огрев и дървесни пелети са увеличение на търсенето, както и по-високи покупни цени и транспортни разходи в дървообработващата промишленост“, обясни статистическата служба. Тя също така отбеляза, че повече хора в Германия се обръщат към дърва за огрев като алтернативен начин за отопление на домовете си на фона на нарастващите цени на енергията.

Германия, най-голямата икономика на Европейския съюз, се бори с енергийна криза на фона на спирането на доставките на руски природен газ. Миналия месец Берлин разкри серия от мерки, насочени към намаляване на потреблението на газ през предстоящия отоплителен сезон. Мерките включват понижаване на температурата за отопление в офиси и обществени сгради, с изключение на социални институции като болници, от 20 на 19 градуса. Предприятията, включително големите търговци на дребно, вече започнаха да намаляват използването на енергия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.