Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ЦРУ е замесено в убийството на президента Кенеди: американски журналист

„Не можем да видим класифицирана информация за може би основното събитие в съвременната американска история и сега знаем защо. Източник на изключително високо ниво потвърди, че ЦРУ има пръст в убийството на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди“, съобщи водещият на Fox News Тъкър Карлсън.

В последния епизод на „Tucker Carlson Tonight“, който се излъчи в четвъртък вечерта, водещият на Fox News заяви, че източник – който е „пряко и лично запознат“ с вътрешните документи, които ЦРУ отказва да разкрие – потвърди, че записите наистина показват, че ЦРУ е отговорно за убийството на популярния американски президент.

„Да, вярвам, че ЦРУ е замесено в убийството на президента Кенеди“, заяви източникът, цитиран от Карлсън. „Това е съвсем различна страна от това, което си мислехме, че е. Всичко е фалшиво.“

В четвъртък ЦРУ публикува още една партида от разсекретени вътрешни документи, свързани с разследването на убийството. Новите документи на агенцията за убийството на Кенеди обаче не дават нова информация, различна от известното до момента.

Експертите предполагат, че липсата на нова информация, разкрита в документите, показва, че ЦРУ има какво да крие.

Скептичните наблюдатели отдавна твърдят, че Лий Харви Осуалд, човекът, за когото правителството на САЩ твърди, че е убил Кенеди, всъщност е актив на ЦРУ. След като бившият морски пехотинец уж „дезертира“ в Съветския съюз, той успява да се върне свободно в САЩ и не се сблъсква с очевидни бариери, за да се реинтегрира. Както про-, така и антикубински активисти в Далас, Тексас, съобщават за чести контакти с Осуалд – което предполага, че той се стреми да повлияе и на двата лагера.

„Има ли нови доказателства? Има ли един лист хартия, който доказва конспирация?“, написа в Туитър изследователят на убийството на Кенеди и бивш репортер на Washington Post Джеферсън Морли. „Не. …. Но има доказателство, че ЦРУ е имало оперативен интерес към Осуалд, докато Кендеи е бил жив“.

Тъй като ЦРУ продължава незаконно да задържа записи, свързани с убийството на Кенеди, ситуацията, пред която са изправени американците, е мрачна, заключи водещият на Fox News Тъкър Карлсън.

„В правителството на САЩ има сили, които са изцяло извън демократичния контрол“, които са „по-мощни от избраните длъжностни лица, които се предполага, че ги наблюдават“, отбеляза той.

„Тези сили могат да повлияят на изборните резултати. Те дори могат да скрият съучастието си в убийството на американски президент. С други думи, те могат да правят почти всичко, което искат.“

Сега е ясно, че ЦРУ представлява „правителство в рамките на правителство, подигравайки се със самото си съществуване на идеята за демокрация“, твърди Тъкър Карлсън.

„Американците се доверяват все по-малко на правителството си с всяка изминала година след убийството на Кенеди“, посочи той. „Може би това е причината.“

Бившият директор на ЦРУ Майк Помпео беше поканен в шоуто, за да обсъди сензационните твърдения за участие на агенцията в убийството на Кенеди, но „отказа да дойде“, според водещия на Fox News.

И е ясно защо, според госта на Карлсън, колумнистката на New York Post Миранда Дивайн. Ако Помпео признае, че ЦРУ е изиграло роля в убийството на Кенеди, последвалият обществен скандал ще се окаже толкова огромен, че ще застраши самото ЦРУ.

„Яростта, която ще избухне – и това е двупартийна ярост, това би било единственото нещо, което ще обедини американците – е абсолютна ярост срещу тази безотчетна шпионска агенция, която реши, че ще се включи в убийството на законно избрания американски президент“, заяви Дивайн.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.