Разследвания и новини без цензура

вторник, 18 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ЦРУ е замесено в убийството на президента Кенеди: американски журналист

„Не можем да видим класифицирана информация за може би основното събитие в съвременната американска история и сега знаем защо. Източник на изключително високо ниво потвърди, че ЦРУ има пръст в убийството на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди“, съобщи водещият на Fox News Тъкър Карлсън.

В последния епизод на „Tucker Carlson Tonight“, който се излъчи в четвъртък вечерта, водещият на Fox News заяви, че източник – който е „пряко и лично запознат“ с вътрешните документи, които ЦРУ отказва да разкрие – потвърди, че записите наистина показват, че ЦРУ е отговорно за убийството на популярния американски президент.

„Да, вярвам, че ЦРУ е замесено в убийството на президента Кенеди“, заяви източникът, цитиран от Карлсън. „Това е съвсем различна страна от това, което си мислехме, че е. Всичко е фалшиво.“

В четвъртък ЦРУ публикува още една партида от разсекретени вътрешни документи, свързани с разследването на убийството. Новите документи на агенцията за убийството на Кенеди обаче не дават нова информация, различна от известното до момента.

Експертите предполагат, че липсата на нова информация, разкрита в документите, показва, че ЦРУ има какво да крие.

Скептичните наблюдатели отдавна твърдят, че Лий Харви Осуалд, човекът, за когото правителството на САЩ твърди, че е убил Кенеди, всъщност е актив на ЦРУ. След като бившият морски пехотинец уж „дезертира“ в Съветския съюз, той успява да се върне свободно в САЩ и не се сблъсква с очевидни бариери, за да се реинтегрира. Както про-, така и антикубински активисти в Далас, Тексас, съобщават за чести контакти с Осуалд – което предполага, че той се стреми да повлияе и на двата лагера.

„Има ли нови доказателства? Има ли един лист хартия, който доказва конспирация?“, написа в Туитър изследователят на убийството на Кенеди и бивш репортер на Washington Post Джеферсън Морли. „Не. …. Но има доказателство, че ЦРУ е имало оперативен интерес към Осуалд, докато Кендеи е бил жив“.

Тъй като ЦРУ продължава незаконно да задържа записи, свързани с убийството на Кенеди, ситуацията, пред която са изправени американците, е мрачна, заключи водещият на Fox News Тъкър Карлсън.

„В правителството на САЩ има сили, които са изцяло извън демократичния контрол“, които са „по-мощни от избраните длъжностни лица, които се предполага, че ги наблюдават“, отбеляза той.

„Тези сили могат да повлияят на изборните резултати. Те дори могат да скрият съучастието си в убийството на американски президент. С други думи, те могат да правят почти всичко, което искат.“

Сега е ясно, че ЦРУ представлява „правителство в рамките на правителство, подигравайки се със самото си съществуване на идеята за демокрация“, твърди Тъкър Карлсън.

„Американците се доверяват все по-малко на правителството си с всяка изминала година след убийството на Кенеди“, посочи той. „Може би това е причината.“

Бившият директор на ЦРУ Майк Помпео беше поканен в шоуто, за да обсъди сензационните твърдения за участие на агенцията в убийството на Кенеди, но „отказа да дойде“, според водещия на Fox News.

И е ясно защо, според госта на Карлсън, колумнистката на New York Post Миранда Дивайн. Ако Помпео признае, че ЦРУ е изиграло роля в убийството на Кенеди, последвалият обществен скандал ще се окаже толкова огромен, че ще застраши самото ЦРУ.

„Яростта, която ще избухне – и това е двупартийна ярост, това би било единственото нещо, което ще обедини американците – е абсолютна ярост срещу тази безотчетна шпионска агенция, която реши, че ще се включи в убийството на законно избрания американски президент“, заяви Дивайн.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.