Разследвания и новини без цензура

сряда, 22 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Как ЦРУ участва във войната в Украйна разкри директорът на американското разузнаване

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ предоставя на Киев разузнавателна информация във войната в Украйна, призна директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в интервю за американската телевизия CBS.

Американските медии съобщиха за две тайни срещи на Бърнс с украинския президент Володимир Зеленски в Киев през последните месеци.

Участието на чужди разузнавания във войната в Украйна беше разкрито от разследване на американската независима медия Gray Zone. Според разследването частна американска шпионска фирма Anomaly 6 прилага незаконна технология за проследяване на над един милиард души по целия свят и тази технология се използва във войната в Украйна.

Според документите военните използват данни, незаконно събрани от мобилни телефони в Русия и Украйна от шпионската фирма Anomaly 6, за „планирането на военни офанзиви и артилерийски атаки, убийства, набиране на активи и други мерки“.

В свое предишно разследване Grayzone разкри, че служителите на Anomaly 6 знаят, че тяхната операция за извличане на данни, която може да се насочи към всеки смартфон в света чрез код, тайно вграден в популярни приложения, е незаконна. На британския военен и разузнавателен апарат е забранено да събира тези данни, но според изтеклите документи данните от Anomaly 6 им се препращат от британската частна военна компания Prevail Partners.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.