Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Как ЦРУ участва във войната в Украйна разкри директорът на американското разузнаване

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ предоставя на Киев разузнавателна информация във войната в Украйна, призна директорът на ЦРУ Уилям Бърнс в интервю за американската телевизия CBS.

Американските медии съобщиха за две тайни срещи на Бърнс с украинския президент Володимир Зеленски в Киев през последните месеци.

Участието на чужди разузнавания във войната в Украйна беше разкрито от разследване на американската независима медия Gray Zone. Според разследването частна американска шпионска фирма Anomaly 6 прилага незаконна технология за проследяване на над един милиард души по целия свят и тази технология се използва във войната в Украйна.

Според документите военните използват данни, незаконно събрани от мобилни телефони в Русия и Украйна от шпионската фирма Anomaly 6, за „планирането на военни офанзиви и артилерийски атаки, убийства, набиране на активи и други мерки“.

В свое предишно разследване Grayzone разкри, че служителите на Anomaly 6 знаят, че тяхната операция за извличане на данни, която може да се насочи към всеки смартфон в света чрез код, тайно вграден в популярни приложения, е незаконна. На британския военен и разузнавателен апарат е забранено да събира тези данни, но според изтеклите документи данните от Anomaly 6 им се препращат от британската частна военна компания Prevail Partners.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.