Разследвания и новини без цензура

понеделник, 11 декември, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Дългът от 31 трилиона долара е най-голямата заплаха за САЩ, а не Русия или Китай, заяви сенатор

Русия или Китай не представляват най-голямата заплаха за САЩ, но националният дълг от 31 трилиона долара е най-голямата заплаха, заяви американският сенатор Роджър Маршал.

„Често ме питат коя е най-голямата заплаха, пред която е изправена нашата нация, и съм тук, за да ви кажа, че това не е Русия. Това не е Китай. Това не е Северна Корея. Това не е Иран. И не, обичам околната среда, това не е изменението на климата. Най-голямата дългосрочна заплаха, пред която са изправени Съединените щати, е националният ни дълг от 31 трилиона долара и нараства“, каза Маршал пред бюджетната комисия на Сената на САЩ.

Президентът Джо Байдън е похарчил повече от всеки друг президент в историята на САЩ през първите си 20 месеца на поста, каза Маршал.

При администрацията на Байдън цените на енергията са се повишили с повече от 37%, горивото за отопление на дома – с повече от 52%, цените на електроенергията – с повече от 23%, бензинът – с над 45%, а хранителните стоки – с над 19%, каза Маршал.

В същото време заплатите в САЩ не се актуализират според инфлацията, добави Маршал.

На 9 март Байдън предложи бюджета за 2024 г. Предложението предвижда 6,883 трилиона долара разходи и 5,036 трилиона долара приходи, което води до дефицит от 1,846 долара.

Бюджетът на Байдън идва в момент, когато САЩ отново наближават тавана на дълга си, рискувайки фалит по финансовите задължения на страната, ако Конгресът не повиши лимита си за заеми. Бюджетът на Байдън се стреми да намали дефицита с близо 3 трилиона долара през следващото десетилетие.

Републиканците разкритикуваха предложения от Байдън бюджет за това, че не е намалил държавните разходи като част от икономическата си стратегия.

Още по темата: Защо Америка фалира виртуално 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Нямаше да ми пука за това дали ще фалират, ако не следва ефекта на доминото, поради обвързаност на много държави, към тази валута ( тоалетна хартия )

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.