Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 25 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за незаконно строителство

Държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за незаконно строителство на инфраструктурни обекти, съобщиха на пресконференция от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Това е само констатираното до този момент незаконно строителство, като то може и да набъбне. Абсолютно е възможно след местните избори тази вълна от незаконно строителство, която констатираме в държавната администрация, едни бъдещи кметове да я намерят и в местната администрация“, съобщи регионалният министър Иван Шишков.

Държавата е платила аванси за над 2 млн. лв за строителството на “АМ “Хемус”. Според проверката в два лота държавата е дала аванси и си е позволила да извърши незаконно строителство за 4-и и 5-и лот от магистралата. Точната стойност е 212 143 354 лева, платени авансово.

Бившият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, която в момента е народен представител от ПГ на „Български възход“, коментира, че незаконното строителство у нас има внушителни размери и е извършвано при управлението на всички партии.

Комитова даде пример с пречиствателна станция в Сливен, която е с оборудване за около 30 млн. лв., но не може да бъде предадена на ВиК Сливен от 2009 г. и не е пусната в експлоатация, защото няма разрешително за ползване. В същото време регионалното министерство продължава да плаща по около 300 000 лв. годишно за охрана на оборудването, което не може да се използва.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.