Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 2 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за незаконно строителство

Държавата е сключила договори за над 1 млрд. лв. за незаконно строителство на инфраструктурни обекти, съобщиха на пресконференция от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Това е само констатираното до този момент незаконно строителство, като то може и да набъбне. Абсолютно е възможно след местните избори тази вълна от незаконно строителство, която констатираме в държавната администрация, едни бъдещи кметове да я намерят и в местната администрация“, съобщи регионалният министър Иван Шишков.

Държавата е платила аванси за над 2 млн. лв за строителството на “АМ “Хемус”. Според проверката в два лота държавата е дала аванси и си е позволила да извърши незаконно строителство за 4-и и 5-и лот от магистралата. Точната стойност е 212 143 354 лева, платени авансово.

Бившият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, която в момента е народен представител от ПГ на „Български възход“, коментира, че незаконното строителство у нас има внушителни размери и е извършвано при управлението на всички партии.

Комитова даде пример с пречиствателна станция в Сливен, която е с оборудване за около 30 млн. лв., но не може да бъде предадена на ВиК Сливен от 2009 г. и не е пусната в експлоатация, защото няма разрешително за ползване. В същото време регионалното министерство продължава да плаща по около 300 000 лв. годишно за охрана на оборудването, което не може да се използва.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.