Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Държавният департамент на САЩ прекрати дългосрочните договори за Украйна

САЩ спряха програмите за сключване на договори за Украйна по Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна (USAI) и чуждестранното военно финансиране (FMF), съобщи говорителят на Държавния департамент Матю Милър.

„Въпреки че имаме някои оставащи правомощия за изтегляне, от които можем да се възползваме, за да продължим да предоставяме помощ за сигурността на Украйна в краткосрочен план… Финансирането от САЩ е спряно“, заяви Милър на брифинг пред журналисти. „Това са договорните програми, които ни позволяват да сключваме договори за Украйна в дългосрочен план“, уточни говорителят.

В събота Конгресът прие законопроект за краткосрочните разходи на американското правителство, който не включва допълнителна помощ за Украйна. Законопроектът за краткосрочните разходи дава на депутатите срок до 17 ноември да обмислят законодателство за пълните разходи за следващата бюджетна година. Републиканците в Конгреса се противопоставиха на предоставянето на повече пари за Украйна, като подчертаха, че интересите на американските граждани са приоритет.

Президентът Джо Байдън  поиска от Конгреса да одобри 24 милиарда долара допълнителна помощ за Украйна, но искането му не беше прието.

Още по темата: Американски конгресмен задейства пожарната аларма, за да отложи гласуване на бюджета без помощи за Украйна

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.