Разследвания и новини без цензура

петък, 24 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Даваме ракети от комплексите С-300 за противовъздушна отбрана на Украйна

Управляващото мнозинство възнамерява да дари ракети от зенитните комплекси С-300 на България на Украйна, съобщи народният представител Атанас Зафиров от БСП в кулоарите на парламента.

„Управляващото мнозинство е на път да извърши поредното национално предателство, така както ви предупредихме преди известно време. Управляващите имат намерение да дарят последната защита над небето на София и ядрената централа, а именно зинитно-ракетните комплекси С-300 на Украйна под формата на боеприпаси“, уточни Зафиров.

„Първо се подаряват боеприпасите, след което става ясно, че и самите комплекси са неизползваеми“, предположи той.

По думите му, предложението е записано в Проект на решение, подписано от председателите на трите парламентарни групи, подкрепящи правителство, и ще бъде обсъждано на извънредно заседание на комисията по отбрана днес. В мотивите към проекта на решение не е посочено защо това се налага, добави депутатът.

„Днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка предоставянето на боеприпасите на Украйна. Колегите даже не са се постарали в мотивите си да обяснят какво точно ще бъде предоставяно, какви са мотивите това да бъде направено. Единствено са обяснили, че това са боеприапаси с дефекти, но в същото време Украйна е декларирала, че може да ги вкара в употреба“, каза още депутатът.

Той зададе няколко въпроса към управляващите: „Логичният въпрос е защо Украйна има този капацитет, а България го няма? Следващата стъпка ще бъде ли да дарим самите зенитно-ракетни комплекси?“.

Източник:Труд
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.