Разследвания и новини без цензура

петък, 14 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Делян Добрев: Асен Василев ще е на остров с коктейли и прислуга, а България ще плаща 2,13 млрд. лв. на ЧЕЗ

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката Делян Добрев обвини финансовия министър и съпредседател на ПП Асен Василев, че нарочно саботира българската защита по делото, заведено от ЧЕЗ срещу България. Добрев е свидетел по делото и предупреди във Фейсбук, че страната ни може да бъде  осъдена да плаща милиарди на електроразпределителното дружество:

„Трите ЕРП-та водят идентични дела срещу България за милиарди левове. Двете дела ги спечелихме, третото (с ЧЕЗ) продължава. Запознат съм в детайли с тях, защото аз и колегата Драгомир Стойнев (БСП) сме ключовите свидетели на България.

Аргументите на нашата страна са солидни и непробиваеми. Затова и печелим делата, както сме спечелили всички останали арбитражи до сега.

За да загубим третото дело, някой трябва много да се постарае да провали нашата защита. И този някой дава всичко от себе си и се старае максимално. Този някой е спрял плащането на международните адвокати на България по това дело.

Колегите ми казват – сигурно иска да смени адвокатите и да му връщат комисионни. Не, приятели! Те играят много по на едро. Преди много време още ви казах, че тях ги интересуват милиардите, не милионите. Много е трудно човек да си представи разликата между милион и милиард, затова ще ви я демонстрирам с време:

Ако една секунда е 1 лев, то 1 милион лева са 11,5 дни. Колко дни според вас е 1 милиард? Не са дни, години са! 31,5 ГОДИНИ. Това е разликата между милион и милиард. Едното е 11 дни, а другото 31 години!

ЧЕЗ иска България да и плати 2.13 милиарда лева. Превърнати във време, това са 67 години. Колосална сума за нашата държава! И няма да я плаща Асен Василев, а ще я плащаме всички ние. Асен Василев ще е на някой остров с алкохолни коктейлчета на плажа и прислуга около него.

Настоявам премиерът Денков веднага да предприеме действия за защита на дъжавния интерес. В противен случай ще подам сигнал в прокуратурата.“

Още по темата: “Лукойл“ опроверга Асен Василев: Не продаваме рафинерията в Бургас 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.