Разследвания и новини без цензура

понеделник, 15 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Демерджиев: Зам.-главният секретар на МВР е назначен въпреки данни, че е замесен в трафик на мигранти

За назначения в края на ноември 2023 г. заместник-главен секретар на МВР е имало оперативна информация, че е замесен в трафик на мигранти, заяви бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

На въпрос как е възможно уволнен човек от системата на МВР след положителен тест за наркотици отново да кара патрулката, Демерджиев отговори: „Щом е възможно заместник-главният секретар на МВР да е замесен в трафик на мигранти – има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница.“

„Тази информация ви уверявам, че е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори. Има оперативна информация. Такива въпроси ми задаваха двама депутати от ГЕРБ, бивши вътрешни министри. Сега те мълчат, а този човек, който беше на значително по-ниска позиция, в момента е заместник главен секретар в МВР“, заяви Демерджиев пред бТВ. Той отказа да назовава името му.

Заместник-главният секретар на МВР е само един – назначеният наскоро главен комисар Димитър Кангалджиев.

„Когато аз бях министър, на тези постове нямаше хора, за които има изтекла такава оперативна информация. Имаше множество задържани служители за най-различни нарушения, включително и престъпления.

Въпросният човек беше на доста по-нисък пост. Не може да се допуска хора с такава биография да достигат до постове в подножието на най-високите. Ако имах достатъчно информация за извършено престъпление, той щеше да бъде отстранен. Когато се назначава служител, се взема справката му. И когато се вземе кадровата справка, там се вижда, че има такава информация. Когато се види това, той не може да бъде допускан до такова ниво на управление, защото това говори много ясно на колегите му“, зави Иван Демерджиев.

Твърденията на бившия министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, че има оперативна информация, че зам.-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев е замесен в трафик на мигранти не отговарят на истината, отговориха от МВР.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.