Разследвания и новини без цензура

събота, 13 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

„Демократична България“ иска изслушване на Христо Грозев в пaрламента

Депутатите от „Демократична България“ Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов поискаха  Христо Грозев да бъде изслушан от парламентарната комисия за контрол на службите, съобщиха от партията. Те са изпратили писмо до председателя на комисията Даниел Митов.

От ДБ искат Грозев да бъде изслушан чрез видеоконферентна връзка на 5 януари, четвъртък, когато са обичайните заседания на комисията, а ако такова не е предвидено, за този ден да бъде насрочено извънредно заседание.

Двамата народни представители настояват също така на това заседание да бъдат извикани служебният външен министър Николай Милков и представители на службите за сигурност, тъй като от съобщение до медиите на президентската администрация се казва, че са били предприети действия от страна на институциите, включително чрез сътрудничество с партньорските служби.

Основанието за искане на изслушване на Христо Грозев според ДБ е, че „обявяването на български гражданин за издирване от държава, спонсор на тероризма, съгласно резолюция на Европейския парламент, представлява заплаха за националната сигурност“, посочват Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов в писмото си до Даниел Митов.

Христо Грозев от сайта Bellingcat бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на руското министерството на вътрешните работи се казва, че той е издирван за нарушаване на „член от Наказателния кодекс на Руската федерация“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.