Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 22 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Денков: Неприемливо е Волгин, журналист в държавна медия, да дава интервю на руска телевизия

Петър Волгин даде интервю за телевизия „Россия 1“, заснето в София, с което предизвика отново остри критики от управляващите. По-рано днес Делян Пеевски изпрати сигнал до ДАНС „незабавно да се установи“ как е допуснто руска телевизия да снима в София“.

„За мен е проблем журналист в българска публична медия да се изявява като представил на обикновените хора пред чужда медия. Ако иска да бъде обикновен човек, нека да излезе като обикновен човек, но той е журналист в Българското национално радио и това не е приемливо“, заяви премиерът Николай Денков.

Относно сигнала на Делян Пеевски до ДАНС Денков уточни, че няма ограничения за дейността на журналистите на телевизията, а само забрана за излъчването на „Россия 1“ в България и ЕС.

Телевизията излъчи репортаж за демонтажа и рязането на Паметника на Съветската армия в София. Журналистите са интервюирали Петър Волгин, който казва, че българските граждани не виждат враг в лицето на Русия, а мнозинството от управляващия елит мислят и казват, че „Русия е виновна за всичко“. Волгин смята, че това показва „какъв голям разлом съществува между обикновените хора и хората, които управляват страната“.

Външният министър Мария Габриел поиска пълен доклад от ДАНС. Визите на екипа на „Россия 1“ са издадени от друга държава член на Европейския съюз, отговори Габриел на гневното изявление на Делян Пеевски, според който допускането на руски журналистически екип в София ще направи лошо впечатление на „нашите евроатлантически партньори“.

Волгин си навлече гнева на управляващите преди седмица, когато взе интервю от руската посланичка, което след сигнал на Делян Пеевски беше спряно от излъчване.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

  1. Но е приемливо да ни напуска талибани срещу уж некъв Шенген

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.