Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 25 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Депутати от ДПС бойкотираха Пеевски

Депутатите от ДПС, които спазиха призива на Ахмед Доган да не подкрепят правителство на ГЕРБ, обявиха бойкот на Делян Пеевски.

Те отказаха да присъстват на заседанието на парламентарната група, свикано от Пеевски, който е председател на групата им в Народното събрание и съпредседател на партията.

На заседанието ДПС трябваше реши какво да прави с втория мандат за съставяне на правителство. В обръщението на депутатите са посочени следните мотиви:

 1. Потвърждавайки още веднъж изразената от нас позиция за спешна необходимост от връщане към нормалното функциониране на колективните органи на партията, считаме, че настоящото ръководство на ПГ не е избрано съгласно Устава на ДПС, поради което същото няма необходимата легитимност и не следва да взимаме участие в заседанията ѝ до произнасянето на позицията на Почетния председател д-р Ахмед Доган;
 2. В подкрепа на това подчертаваме, че НЕ СА СПАЗЕНИ указанията на Почетния председател д-р Ахмед Доган, гласящи, че, съобразно създалата се ситуация, ДПС трябва да има ясно изявени съпредседатели – както за партията, така и за парламентарната група.
  1. Джевдет Чакъров
  2. Делян Пеевски

Което означава:

 1. съпредседателско участие в преговорния процес;
  2. общи решения със задължителни два подписа на двамата съпредседатели;
  3. в евентуално коалиционно правителство всичко трябва да се легитимира/ подкрепя с подпис на двамата съпредседатели.
 2. Не взимаме участие на обявеното заседание, защото няма ясно разписан дневен ред.
 3. Подчертаваме, че взимането на решение за получаване на мандат за формиране на правителство не е в компетенциите на Парламентарната група, а на колективните политически органи на партията.

Неучастието на по-голяма част от областните председатели на партията на вчерашното импровизирано и нелегитимно събиране, както и силната международна подкрепа, получена от либерални организации, изразена в официални писма до Почетния председател д-р Ахмед Доган от президента на Либералния интернационал Хакима Ел Хаите, председателя на Либералната мрежа на Югоизточна Европа Роман Якич и дългогодишния лидер на европейските либерали сър Греъм Уотсън, ни дава увереност, че зададената посока „ВРЪЩАНЕ НАЗАД НЯМА“ е правилната и тя ще бъде отстоявана до възстановяване на нормалното функциониране на партийните органи, пише в становището на 17-те депутати.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

1 COMMENT

 1. РЕПРЕСИИТЕ ПОЧНАХА: Атлантическият режим си умира от страх
  Дата 09.07.2024 9884 Симеон Миланов
  https://pogled.info/avtorski/Simeon-Milanov/represiite-pochnaha-atlanticheskiyat-rezhim-si-umira-ot-strah.171125
  Младши експерт в община Родопи на Пловдив разкрива държавни тайни? Че той има ли въобще достъп до нещо, което го няма в интернет? Но най-важното, къде бяха прокуратурата и ДАНС, когато Лютви Местан уби дете? Къде бяха ДАНС, когато в записите се видя, че Киро и Асен де факто намесват чужди посолства в политическия процес у нас? Нещо прокуратурата да е забелязала, че международни наркотрафиканти се разхождат безпрепятствено у нас? На ДАНС да им е направило впечатление, че някои региони в страната са се превърнали в хранителна среда на уахабитски и салафитски терористи и проповедници?! Прокуратурата реагира ли на обществената тайна, която всички са чували, че Киро и Асен извършиха национално предателство по Македонския въпрос срещу…. определени стимули? Поне да проверят.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.