Разследвания и новини без цензура

петък, 24 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Депутатка от ДБ е контактувала с издирвания за тероризъм британец, твърди ГЕРБ

ГЕРБ поиска изслушване на вътрешния министър и на шефа на ДАНС за издирвания с червена бюлетина на Интерпол и обявен от Великобритания за терорист Дейвид Бодил, който беше арестуван вчера в село Любеново. От партията изразиха изумлението си, че цял месец държавата не знае за присъствието му у нас, и се загрижиха за сигурността на депутатката от ДБ Албена Симеонова, която се познавала по съседски с англичанина и му помагала да се установи у нас.

В декларация от трибуната Георг Георгиев настоя от ДБ, както и тяхната депутатка, контактувала с терориста в селото, да обяснят дали тя е застрашена и трябва да бъде защитена, или пък се налага да отиде на разпит.

„Идва едно английско симпатично момче в България, за 30 дни успява да се устрои, успява да си купи оръжие и боеприпаси. Това не става така, да дойдат тук и председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи“, заяви Маноил Манев.

„Когато един терорист, издирван с червена бюлетина, на него му помага депутат, за да се устрои, това се нарича вербовка на агент за влияние. Защото, когато си с червена бюлетина, в която и администрация да влезеш, няма как да не светнеш“, заяви Манев. И добави: „Ако няма депутат, който да те регистрира, няма как да стане“, по повод признанието на Симеонова, че е съдействала на чужденеца да оправи адресната си регистрация. Манев припомни, че властите пропуснаха и самолета, който кацна в същото село преди време, като премина през три държави.

„В досег с този човек повече от месец, в който се чудим къде са били българските служби и МВР, за да го остави да се разхожда необозпокояван в нашата държава, до него необезопасен достъп е имал наш колега, народен представител“, каза в декларация от трибуната Георг Георгиев по адрес на Албена Симеонова от ДБ. И изрази опасение за живота и здравето й, понеже „тази наша колега е била заблудена до такава степен, че в медиите го нарича нормален човек“.

Депутатът от ГЕРБ изрази учудването си, че в партия, в която има бивши представители на службите, не са могли да предупредят тази своя колега, да й кажат – „пази се, там има терорист, той евентуално се укрива в твоя двор“, заяви Георгиев, като спомена името на Атанас Атанасов.

„Отчитаме дълбок пробив в сигурността в най-чистата, най-добрата партия, макар и малката, в която не бихме и могли да си помислим, че нейните членове може да са замесени в някаква нелегална дейност“, заключи Георгиев.

„Можем да бъдем въвлечени в нещо не толкова красиво. Тази партия винаги е била водена от добрината си, от грижата си за околната среда, дори тук доброто е било водещо. Ако в такава партия може да влязат подобни елементи, то не знам какво би могло да се случи в партия, в която нейни представители са в бизнес сътрудничество с РФ. Ако в ДБ има такива хора, какво остава за ПП“, заяви още депутатът от ГЕРБ по адрес на Албена Симеонова – лозар, еколог и производител от плевенското село.

Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.