Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Депутатка от ДБ е контактувала с издирвания за тероризъм британец, твърди ГЕРБ

ГЕРБ поиска изслушване на вътрешния министър и на шефа на ДАНС за издирвания с червена бюлетина на Интерпол и обявен от Великобритания за терорист Дейвид Бодил, който беше арестуван вчера в село Любеново. От партията изразиха изумлението си, че цял месец държавата не знае за присъствието му у нас, и се загрижиха за сигурността на депутатката от ДБ Албена Симеонова, която се познавала по съседски с англичанина и му помагала да се установи у нас.

В декларация от трибуната Георг Георгиев настоя от ДБ, както и тяхната депутатка, контактувала с терориста в селото, да обяснят дали тя е застрашена и трябва да бъде защитена, или пък се налага да отиде на разпит.

„Идва едно английско симпатично момче в България, за 30 дни успява да се устрои, успява да си купи оръжие и боеприпаси. Това не става така, да дойдат тук и председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи“, заяви Маноил Манев.

„Когато един терорист, издирван с червена бюлетина, на него му помага депутат, за да се устрои, това се нарича вербовка на агент за влияние. Защото, когато си с червена бюлетина, в която и администрация да влезеш, няма как да не светнеш“, заяви Манев. И добави: „Ако няма депутат, който да те регистрира, няма как да стане“, по повод признанието на Симеонова, че е съдействала на чужденеца да оправи адресната си регистрация. Манев припомни, че властите пропуснаха и самолета, който кацна в същото село преди време, като премина през три държави.

„В досег с този човек повече от месец, в който се чудим къде са били българските служби и МВР, за да го остави да се разхожда необозпокояван в нашата държава, до него необезопасен достъп е имал наш колега, народен представител“, каза в декларация от трибуната Георг Георгиев по адрес на Албена Симеонова от ДБ. И изрази опасение за живота и здравето й, понеже „тази наша колега е била заблудена до такава степен, че в медиите го нарича нормален човек“.

Депутатът от ГЕРБ изрази учудването си, че в партия, в която има бивши представители на службите, не са могли да предупредят тази своя колега, да й кажат – „пази се, там има терорист, той евентуално се укрива в твоя двор“, заяви Георгиев, като спомена името на Атанас Атанасов.

„Отчитаме дълбок пробив в сигурността в най-чистата, най-добрата партия, макар и малката, в която не бихме и могли да си помислим, че нейните членове може да са замесени в някаква нелегална дейност“, заключи Георгиев.

„Можем да бъдем въвлечени в нещо не толкова красиво. Тази партия винаги е била водена от добрината си, от грижата си за околната среда, дори тук доброто е било водещо. Ако в такава партия може да влязат подобни елементи, то не знам какво би могло да се случи в партия, в която нейни представители са в бизнес сътрудничество с РФ. Ако в ДБ има такива хора, какво остава за ПП“, заяви още депутатът от ГЕРБ по адрес на Албена Симеонова – лозар, еколог и производител от плевенското село.

Източник:dir.bg
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.