Разследвания и новини без цензура

неделя, 19 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Детски градини в Германия въвеждат „стаи за сексуално изследване“, където децата да участват в сексуални игри

Няколко детски градини в Германия обмислят или вече са обособили „стаи за сексуално изследване“, където децата могат да участват в сексуални игри.

Две занимални в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия са обсъдили планове за насърчаване на безопасни места, където малките деца могат да изследват мастурбацията, съобщи Die Welt.

Германският вестник съобщи, че една детска градина в Керпен предлага на децата „свободата да изпробват детската сексуалност“. Детската градина коментира скандала с обяснението, че сексуалното самозадоволяване е от „голямо значение“, настоявайки, че „мастурбацията е нормална“.

Друга детска градина в Германия, открита в град Райнберг, въвежда „докторски игри“, при които децата са приканвани да разглеждат телата на други ученици. Твърди се, че детската градина е насърчила децата да изберат конкретен ученик, чието тяло желаят да изследват „внимателно“, но ги е предупредила, че „никакви предмети не трябва да се вкарват в телесните отвори“.

По-рано тази година през юни германският таблоид Bild съобщи за подобни практики, които се насърчават в детски център в Хановер, което стана ясно след изпращане на имейл до родителите.

В насока от 10 точки центърът каза на родителите за намерението си да въведе „докторски игри“, в които децата могат да „галят и преглеждат“ себе си и другите.

„Всички деца, особено в предучилищните, са наясно с местата в съоръжението, където може да се осъщетсвява изследване на голо тяло“, се казва в насоките до родителите.

„Всяко дете решава за себе си дали и с кого иска да играе физически и сексуални игри. Момичетата и момчетата се галят и разглеждат само толкова, колкото е удобно за тях и за другите деца.

Концепцията беше подкрепена от Pro Familia, водещата професионална асоциация за сексуалност и партньорство в Германия, която наскоро публикува препоръки към дневните центрове, насърчаващи практиката.

След обществена реакция детската градина Awo-Kita в Хановер отмени проекта, след като говорител на Министерството на образованието в столицата на провинция Долна Саксония каза, че „образователната концепция в тази форма застрашава благосъстоянието на детето“.

Главният изпълнителен директор на компанията за управление на детската градина по-късно заяви, че писмото до родителите не е било одобрено от централния офис, съобщи Der Spiegel през юли.

В Северен Рейн-Вестфалия обаче местното правителство не изглежда да се притеснява от практиката. На въпрос от Die Welt за идеята децата да бъдат насърчавани да мастурбират и да се докосват сексуално държавното министерство за децата заяви, че „сексуалното поведение на децата“ не може да „бъде предотвратено“ и настоя, че не планира да се свърже с дневните центрове в рамките на своята компетентност, за да обсъди въпроса.

Източник:Remix
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.