Разследвания и новини без цензура

сряда, 1 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Дилъри правят отстъпки за кокаин и кетамин в чест на кралицата

Наркопласьори отбелязват смъртта на кралица Елизабет II, като изпращат съобщения на клиентите със съболезнованията си заедно със специално намалени продукти, включително кокаин, трева и кетамин, съобщи Vice News.

Новината бързо се разпростани в Туитър заради туит с прикрепена снимка на съобщение, изпратено от наркодилър до клиентите му. Съобщението е  изпратено 13 минути след смъртта на кралица Елизабет II в четвъртък със списък с наркотици и цени, включително грам трева за £ 150 и £ 30 за грам кетамин.

Друг дилър е изпратил следното съобщение до клиентите си след смъртта на кралицата в WhatsApp. Под gif на кралицата дилърът казва на своите клиенти: „Разстроен ли си или се чувстваш сломен от тъжната новина за смъртта на кралицата? Тогава не се колебай да се свържеш с мен, аз съм наблизо до 1 ч. след полунощ“.

В съобщение, предадено на VICE News, друг пласьор намалява цената на грам скъпа „боливийска снежинка“ до £ 96 „в знак на почит към кралицата, която почина на 96 години“. Клиент, получил съобщението, коментира за VICE News: „Това не е никакво предложение. Обикновено са по £ 100.“

В друго съобщение в WhatsApp, публикувано от VICE  News, дилър на наркотици пише на своите клиенти: „Шокирани и натъжени сме от смъртта на най-великия монарх някога, най-обичаната, най-почитаната, най-уважаваната кралица Елизабет II“, преди да добави, „през това време на национален траур, ние все още извършваме пълна услуга“.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.