Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 април, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Димитър Манолов: Ще внасяме ток от Украйна на цена, която няма да можем да плащаме

Има двоен стандарт в ЕС по отношение на въглищните централи. В Германия се отварят, а нас ни натискат да ги затваряме, коментира пред Bulgaria ON AIR президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. „Всичко това е лицемерно. Ще внасяме ток от Украйна на цена, която няма да можем да плащаме, това ще стане рано или късно. Очертава се страшна прогноза, апокалиптична. Ние сега покриваме невъзможностите на тези около нас да произвеждат ток. Но няма да построим атомна електроцентрала, ще затворим ТЕЦ-овете и лека полека ще започнем да внасяме от Украйна. Под което черно на бяло се бяха подписали български бивш министър-председател с негов украински колега“, заяви Манолов.

Според него акцията в ТЕЦ-овете е поръчкова. „Преследват се две цели. Едната – да му направят нещо на Ковачки, защото ровят неговите неща, и другата – да провалят възможните преговори за поправките в Плана за възстановяване и устойчивост. Цялата работа е съшита с бели конци. Виждат се поръчителите и играчите, каква е работата на Европейската прокуратура да се занимава с енергетиката? Шумът вече е вдигнат, делегатите ни се водят от човек, който не иска да преговаря“, заяви Манолов.

По думите му най-добре би било България да се откаже от парите по Плана.

Той коментира и спекулата с цените в големите търговски вериги.

„Нещата трудно могат да бъдат контролирани, още повече административно. Това звено, което създадоха, вероятно ще даде резултат само да ги понаплаши. Само можем да му стискаме палци на този орган. Той ще отиде да контролира всички продавачки на „Женския пазар“, на „Димитър Петков“, плюс големите вериги, в които никой няма да им позволи да пипнат, ще могат да обикалят  около тях и да пазаруват“, коментира Манолов.

Според него трудно държавата ще наложи таван на цените в магазините, но не изключва да се стигне до дефицит на стоки по рафтовете.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации
- Реклама -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.