Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Димна завеса покри 16 щата в САЩ (ВИДЕО)

Федералната авиационна администрация на САЩ забави стотици полети в сряда от летищата в Ню Йорк и Филаделфия поради намалената видимост от силен дим, причинен от горски пожари в Канада.

Близо 100 милиона души в 16 щата, от Ню Хемпшир до Южна Каролина, са предупредени да избягват да стоят на открито заради силното замърсяване на въздуха, регистрирано в сряда сутринта, съобщи NBC News.

Димът е най-гъст в Ню Йорк и в по-малка степен в други части на североизточните и средноатлантическите райони на Съединените щати.

Снимки в социалните мрежи показват Ню Йорк, обвит в гъста оранжева мъгла, която силно ограничава видимостта. Намалена видимостта и влошено качество на въздуха са регистрирани и в други големи градове, включително Филаделфия и Вашингтон.

Според IQAir, AQI (Индексът за качеството на въздуха) на Филаделфия в сряда е бил 247 или 39,4 пъти над ориентировъчната стойност на Световната здравна организация. Оценката за въздуха в града е „изключително нездравословна“.

Индексът за замърсяване на въздуха в Ню Йорк в е 332 или 56,3 пъти над стандарта на СЗО и е оценен като „опасен“ за населението. Властите в Ню Йорк посъветваха всички жители да останат на закрито и да избягват пътувания, докато димът не премине.

Очаква се дъждът и променящите се ветрове да намалят донякъде проблема. Според прогнозите качеството на въздуха в Ню Йорк, Вашингтон и Филаделфия ще се върне към „умерено замърсяване“ в четвъртък.

Според Канадския междуведомствен център за горски пожари в Канада горят над 400 горски пожара. Радарният анализ на Националната океанска и атмосферна администрация показва дим от горските пожари, който се разпространява от източната част на Онтарио в САЩ.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.