Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Директорът на ФБР: Китай е най-голямата заплаха за САЩ

Директорът на ФБР Кристофър Рей нарича Китай „най-голямата дългосрочна заплаха“ както за САЩ, така и за Обединеното кралство. Рeй направи коментара си по време на среща с британския си колега в Лондон.

„Китайското правителство е настроено да открадне технологията ви – каквото и да е това, което кара индустрията ви да работи – и да го използва, за да подбие бизнеса ви и да доминира на пазара ви“, каза Рей в реч на конференция за бизнес лидери. „И са настроени да използват всеки инструмент, с който разполагат, за да го направят.“

Рeй предупреди и за потенциални тактики от китайски служители, като заяви, че крадат технологии, като използват разузнавачи, за да атакуват ценна информация и компании.

„Дори сме хванали хора, свързани с китайски компании навън в сърцето на САЩ, промъквайки се в полета, за да изкопаят патентовани, генетично модифицирани семена, което би им струвало близо десетилетие и милиарди изследвания, за да ги развият сами“, каза Рей. „И тези усилия бледнеят в сравнение с тяхната хакерска програма, поддържана с много ресурси, която е по-голяма от тази на останалите голями държава, взети заедно.“, твърди директорът на ФБР.

Източник:ABC News
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.