19.2 C
София
петък, 12 август, 2022

Директорът на ФБР: Китай е най-голямата заплаха за САЩ

- Реклама -spot_imgspot_img

Директорът на ФБР Кристофър Рей нарича Китай „най-голямата дългосрочна заплаха“ както за САЩ, така и за Обединеното кралство. Рeй направи коментара си по време на среща с британския си колега в Лондон.

„Китайското правителство е настроено да открадне технологията ви – каквото и да е това, което кара индустрията ви да работи – и да го използва, за да подбие бизнеса ви и да доминира на пазара ви“, каза Рей в реч на конференция за бизнес лидери. „И са настроени да използват всеки инструмент, с който разполагат, за да го направят.“

Рeй предупреди и за потенциални тактики от китайски служители, като заяви, че крадат технологии, като използват разузнавачи, за да атакуват ценна информация и компании.

„Дори сме хванали хора, свързани с китайски компании навън в сърцето на САЩ, промъквайки се в полета, за да изкопаят патентовани, генетично модифицирани семена, което би им струвало близо десетилетие и милиарди изследвания, за да ги развият сами“, каза Рей. „И тези усилия бледнеят в сравнение с тяхната хакерска програма, поддържана с много ресурси, която е по-голяма от тази на останалите голями държава, взети заедно.“, твърди директорът на ФБР.

Източник:ABC News
- Реклама -spot_imgspot_img
Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.
Разследвания
- Реклама -spot_img
Свързани публикации
- Реклама -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here