Разследвания и новини без цензура

вторник, 21 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ДНР и ЛНР обявиха референдум за присъединяване към Русия

Референдуми за присъединяване към Руската федерация ще се проведат в Луганската и Донецката народни републики (ЛНР и ДНР) от 23 до 27 септември, съобщиха ръководителите на двата региона, които обявиха независмост от Украйна през 2014. Двете сепаратистки републики бяха признати от Русия за независими дни преди началото на войната в Украйна.

Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник първи подписа закон за „провеждане на публичен референдум в републиката за включването на региона в Руската федерация“, след като парламентът й единодушно подкрепи хода и определи дата за гласуването.

Решението на ЛНР скоро бе последвано от лидера на ДНР Денис Пушилин, който заяви, че в Донецк също ще се проведе референдум на същата дата. Пушилин заяви, че вече е внесъл предложението в парламента на ДНР.

„Събитията от последните дни показаха, че киевски националисти са прекосили всички червени линии“, заяви заместник-ръководителят на парламента Лина Вокалова. Тя съобщи за масивна стрелба по цивилното население на ЛНР през последната седмица.

Според нея народът на Донбас вече е направил своя избор още през 2014 г., когато се състоя първият „референдум за самоопределение“, с който районът се отдели от управлението на Киев.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.