Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Документи: Ваксините на Pfizer срещу Ковид съдържат потенциално вредна „модифицирана“ РНК, а не иРНК

Въпреки че ни беше казано, че ваксините срещу Ковид-19 на Pfizer са произведени с безвредна информационна РНК (иРНК), етикетът на продукта на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) показва, че те съдържат изкуствено модифицирана РНК – ключова съставка, която не се среща естествено и представлява значителен риск за човешкото здраве, съобщи EpochTimes.

Според етикета за ваксина срещу Ковид-19 на Pfizer и BioNTech в информационния лист на FDA за доставчиците на здравни услуги, всяка доза ваксина на Pfizer за деца на възраст от 5 до 11 години съдържа 10 микрограма (mcg) модРНК (модифицирана РНК), докато напълно одобрената Comirnaty, разрешена за употреба при лица на възраст 12 и повече години, съдържа 30 микрограма модРНК.

Pfizer на своя уебсайт потвърждава, че ваксината им срещу Ковид-19 съдържа модРНК: „МодРНК означава нуклеотидно-модифицирана информационна РНК и в синтеза на РНК, използвана в тази ваксинална платформа, някои нуклеотиди, които са важни биологични молекули, съставляващи ДНК и РНК, се заменят с модифицирани нуклеотиди, за да помогнат за засилване на имунното избягване и производството на протеини“. Компанията казва, че модРНК инструктира клетките да произвеждат желаните протеини.

И все пак Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) заявяват на своя уебсайт, че иРНК ваксините срещу Ковид-19 са „направени от иРНК“ или „информационна РНК“.

Според информацията на CDC, информационната РНК във ваксините срещу Ковид на Pfizer и Moderna e създадена в лаборатория и учи клетките как да правят безвредни парчета шипов протеин, които предизвикват имунен отговор вътре в тялото. Информационната РНК от иРНК-базираните ваксини се разгражда в рамките на дни след ваксинацията и се елиминира от организма. В описанието си на иРНК и как действат тези ваксини CDC не съобщава, че РНК, използвана във ваксините срещу Ковид-19, е модифицирана.

Информационната РНК се среща естествено и живее в нашите клетки и не трае достатъчно дълго, за да инициира имунен отговор, преди да бъде унищожена от имунната система – затова в случая с ваксините синтетично се създава модифицирана РНК, според Клаус Стегер, молекулярен биолог, който ръководи няколко лаборатории за генни технологии, редовно прилагайки технологии, базирани на РНК.

За разлика от иРНК, модРНК модифицира едно от четирите съединения в РНК, които я правят по-дълготрайна в организма, по-малко имуногенна (намалена стимулация на вродената имунна система) и по-ефективна при производството на протеин – в този случай, шиповия протеин, каза Клаус Стегър. Тъй като модРНК не може да се насочи към специфични клетки, за да направи вирусен протеин, тя може да атакува напълно здрави клетки и да заобиколи защитните бариери в тялото, като кръвно-мозъчната бариера.

Инжектирането на модРНК в тялото може да доведе до нежелани събития като инсулти, сърдечно-съдови усложнения, белодробна емболия и образуване на кръвни съсиреци – много от които са разкрити в документите на Pfizer, но не са приписани като причинени от техния продукт.

„Моето мнение е, че най-малко умишленото използване на иРНК – акроним, добре известeн, че означава информационна РНК, заедно с безкрайните изявления за ваксините, които се основават на естествено срещаща се  иРНК, представляват погрешно брандиране в нарушение на редица закони“, заяви адвокатът от Охайо Томас Ренц пред The Epoch Times.

Според адвоката съществува правно и морално задължение да се предостави точна информация за вземане на информирано съгласие. Затова когато се представи погрешно лекарство като ваксина, съдържаща „естествена РНК“, а тя е модифицирана, е очевидно нарушение и на двете задължения.

Дейвид Уайзман, изследовател с докторска степен по експериментална патология и опит във фармацията, фармакологията и имунологията, заяви пред The Epoch Times, че FDA използва термина „модРНК“ в своите регулаторни документи. И все пак FDA, когато даде разрешение за спешна употреба на ваксината на Pfizer-BioNTech, заяви, че ваксината съдържа информационна РНК, която описва като „генетичен материал“, който съдържа „малка част от иРНК на вируса SARS-CoV-2, която инструктира клетките в тялото да направят отличителния „шип“ протеин на вируса. „

Описанието на FDA е проблематично, защото вирусът SARS-CoV-2 не съдържа иРНК, каза Дейвид Уайзман. „иРНК е вид РНК, произведена при копирането на инструкции от ДНК в процес, наречен транскрипция, така че да се каже, че това е вирусна иРНК е неточно.“

Pfizer използва модифицирана РНК за разработване на други ваксини

Pfizer използва модРНК за ваксини срещу Ковид, но и самоусилваща се РНК (саРНК) за други ваксини и лечения.

„Заедно с modRNA, уебсайтът на Pfizer също споменава saRNA (самоусилваща се РНК) и множество други лабораторни РНК технологии“, каза Томас Ренц. – „Открихме, че различни РНК технологии се разработват за различни приложения и тези технологии, заедно с новите адювантни технологии, могат да позволят въвеждането на продукти за генна терапия в храните, въздуха (аерозолни ваксини) и дори локални продукти.“

Според Pfizer, saRNA е платформа, която използва много по-голяма молекула, която кодира антигена, представляващ интерес, и четири допълнителни протеина, което позволява на клетката да направи повече копия на иРНК, което води до повече протеин, експресиран от по-малка доза. Pfizer заявява, че в момента използва тази технология за разработване на ваксини срещу грип, херпес зостер и др.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.