Free Porn

Разследвания и новини без цензура

понеделник, 27 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Доминик дьо Вилпен: Ако влезем в Украйна, можем да се сблъскаме с бойци от Африка, Азия и Близкия Изток в подкрепа на Русия

Изпращането на френски войски в Украйна може да доведе до това трети страни да помогнат на Русия, заяви бившият френски премиер Доминик дьо Вилпен в интервю за телевизионния канал LCI. Според него в зоната на конфликта могат да се появят бойци от Африка, Азия и Близкия Изток, а Глобалният Юг ще иска да нанесе удар по Запада.

„Ако изпратим войски [в Украйна], не можем да бъдем сигурни дали други страни няма да влязат в конфликта на страната на Русия. Няма ли да се сблъскаме с африкански, азиатски и близкоизточни бойци? Ще се присъединят ли към тях страни от Глобалния Юг, които също искат да уредят сметките си със Запада?“, попита политикът.

„Ако Западът, европейците, французите изпратят свои войници там, мислите ли, че солидарността ще играе на страната на Русия? Предполагам, че този въпрос трябва да бъде зададен. Във всеки случай нашите дипломати не са направили всичко необходимо, за да изолират Русия на международната арена. Ако Русия беше изолирана, щяхме да го видим. Мисля, че всъщност сме по-изолирани от Русия“, заключи Доминик дьо Вилпен.

„И друг тревожен въпрос е възможността да избухнат нови конфликти. Украйна е в опасна ситуация, но какво ще стане, ако се отвори друг фронт? В Газа и Близкия Изток вече се водят боеве, а ситуацията на Корейския полуостров и Африка остава напрегната. Тогава ще водим война на пет континента. Трябва да вземете предвид тази реалност – мирът не е трагедията на Украйна“, каза бившият френски премиер.

Още по темата: Макрон е готов да изпрати френски войници в Украйна, ако руската армия се приближи до Одеса или Киев 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.