Разследвания и новини без цензура

сряда, 17 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Донбас и два региона в Украйна гласуваха за присъединяване към Русия

Двете републики в Донбас – Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР), заедно с два региона в Южна Украйна – Херсон и Запорожие, гласуваха за присъединяване към Русия на референдуми, които се проведоха между 23 и 27 септември.

В Луганск повече от 98% от избирателите са подкрепили предложението да се присъединят към Русия, показват официални данни от всички преброени бюлетини. Донецк показа подобни резултати, като повече от 99% от избирателите са подкрепили този ход. В Запорожие и Херсон съответно 93% и 87% от избирателите са гласували със „за“ на референдумите за присъединяване към Русия.

Процесът на интегриране на нови региони към Русия може да отнеме известно време, тъй като изисква одобрението на парламента и президента на страната.

Съгласно руската конституция и федералния закон за присъединяването на нови членове към федерацията, процедурата включва няколко стъпки. След като регионите, желаещи да станат част от Руската федерация, представят предложенията си в Москва, президентът трябва да информира парламента и правителството по въпроса.

Ако бъде постигнато политическо споразумение за присъединяването, трябва да се разработят „проекти на международни договори за приемане на чужди държави или части от тях“ в Русия.

След подписването на тези договори Конституционният съд на Русия трябва да провери дали те спазват върховния закон на страната. Ако няма нарушения, следващата стъпка ще бъде ратификацията на документите от долната камара, Държавната дума и тяхното одобрение от горната камара, Съвета на федерацията.

Москва предупреди по-рано, че ако републиките от Донбас и двата южни украински региона се обединят с Русия, всички опити на Киев да ги върне ще бъдат разглежадни като атаки срещу територията на Русия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.