Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Досвидяха им се 850 лв. минимална заплата за бедния българин, но не и 448 млн. лв за Украйна

Кеворк Кеворкян, Фейсбук:

Нашите политикани досега са отпуснали на Украйна хуманитарна помощ за 448 млн. лв. според военния министър Д. Стоянов. Хубаво. Обаче отказаха да увеличат минималната заплата на клетите българи на 850 лв. Това щеше да струва на Бюджета около 614 милиона лева.

Вижте ги: мизерници – стиснати за своите бедняци. Негодни да съпреживяват тегобите на собствения си народ. Преди седмица Полша блокира пакетно споразумение за отпускане на 18 милиарда евро помощ от Европейския съюз на Украйна.

А една дама, която се препитава като надзирава евроатлантическите ни нагласи, наскоро каза /цитат/:

„Има гласове в Републиканската партия – основно около Доналд Тръмп – които казват, че не трябва Съединените щати да плащат толкова много за Украйна, че има други приоритети, където трябва да се пренасочат тези средства.

Ако видим засилване на това крило както в Конгреса, така и на следващите президентски избори, може да има преобръщане на американската политика по отношение на Украйна. Един Тръмп или някой като него в Белия дом със сигурност няма да има този афинитет към трансатлантическото сътрудничество, каквото показва в момента Джо Байдън.

За нас, европейците, това ще означава, че ние ще трябва да поемем по-голямата част от тежестта за подпомагане на Украйна.

В наш интерес е Украйна да победи бързо.“/край на цитата/ Какво излиза: американците се измъкват, но ние трябва да доизпълним интернационалния си дълг. Нашите бедняци могат да почакат.

Няма проблем: щом и нашите цоци са се заели, победата на Украйна е съвсем скорошна.

Между другото: минималната заплата от 850 лева – която се досвидя на политиканите ни – е приблизително равна на дневното възнаграждение на надзирателка, която наблюдава да не кривнем от правия път.

За разлика от нашите екзалтанти, има хора, които виждат друго – един от тях е генерал Марк Милли, председател на Обединения комитет на началник щабовете, най-високият военен чин в САЩ.

Потърсете интервюто на Дъглас Абът Макгрегър – бивш съветник на министъра на отбраната в администрацията на Тръмп, пенсиониран полковник от армията на САЩ, старши сътрудник в The American Conservative.

Някой наивник може да реши, че този текст не е подходящ в навечерието на празниците.

Защо – да не би да имат милост към вас, дори в дните преди Рождество?

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.