Разследвания и новини без цензура

вторник, 30 май, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ДПС иска Велико народно събрание и промяна на конституцията

Парламентарната група на ДПС предлага свикване на Велико народно събрание за промяна на конституцията. Причината за това искане е, че „държавата е в тотален разпад – нищо не функционира, а всеки записва всеки“, каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ на брифинг в кулоарите на парламента.

„Всеки разнася всевъзможни компромати. Представете си само как изглеждаме пред очите на нашите партньори и съюзници от НАТО, Европейския съюз. Заприличахме на анимационна държава. Нарушители на Конституцията на Република България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права в страната се правят на моралисти и морални съдници. Какъв е изходът от тази ситуация?“, попита Карадайъ.

„Преди година и половина, ние от ДПС предложихме промени на Конституцията на Република България. Сега вече виждаме, че се сетиха, че освен предизборен популизъм за реформа в съдебната система, са нужни и действия. Истински, дълбоки реформи без промени в конституцията няма как да станат. Затова сега, в тази ситуация, ние от ДПС предлагаме преучредяване на държавата – свикване на Велико народно събрание“, каза депутатът.

Вчера Кирил Петков обяви, че има „активно мероприятие на службите с участието на депутата Радостин Василев“ в опит за провал на кабинета.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.