Разследвания и новини без цензура

вторник, 16 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украински депутати и милиардери избягаха от войната в Дубай

Дубай. Богати украински политици и милиардери, а с тях и големите украински пари, се преместиха в ОАЕ след началото на войната. Така започва репортажът на „Украинска правда“ от Дубай, озаглавен „Дубайският батальон: кой се крие в Персийския залив“.

Поради голямото разстояние от Украйна тук няма да видите украински регистрационни табели на автомобили. Ето защо е необходимо украинските милионери и милиардери да се търсят по друг начин – в най-скъпите хотели, ресторанти и бутици.

Според събеседниците на „Украинска правда“ сред политици и бизнесмени, депутатите Наталия Королевска и съпругът й Юрий Солод, Вадим Столар вече са се преместили в Дубай, а депутатът Суто Мамоян често лети до Дубай.

Юлия Тимошенко обича да почива тук със семейството си. Във финансовия център на ОАЕ живеят и олигархът Валери Хорошковски, бизнесменът Вилен Шатворян, който е близък до бившия министър на вътрешните работи Арсен Аваков, и дори телевизионният водещ Савик Шустер прекарва много време на брега на Персийския залив.

В Дубай украинските VIP персони се чувстват защитени, защото в ЕС има финансов мониторинг, а под палмите на ОАЕ никой не пита откъде идват парите, пише „Украинска правда“.

Разследващите журналисти дори са успели да снимат на плажа в Дубай депуатата Юлия Тимошенко, бивш премиер и един от лидерите на Майдана през 2014 г. в Украйна. Тя е прекарала близо месец на ваканция в скъпа вила в Дубай.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.