Разследвания и новини без цензура

петък, 24 март, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Украински депутати и милиардери избягаха от войната в Дубай

Дубай. Богати украински политици и милиардери, а с тях и големите украински пари, се преместиха в ОАЕ след началото на войната. Така започва репортажът на „Украинска правда“ от Дубай, озаглавен „Дубайският батальон: кой се крие в Персийския залив“.

Поради голямото разстояние от Украйна тук няма да видите украински регистрационни табели на автомобили. Ето защо е необходимо украинските милионери и милиардери да се търсят по друг начин – в най-скъпите хотели, ресторанти и бутици.

Според събеседниците на „Украинска правда“ сред политици и бизнесмени, депутатите Наталия Королевска и съпругът й Юрий Солод, Вадим Столар вече са се преместили в Дубай, а депутатът Суто Мамоян често лети до Дубай.

Юлия Тимошенко обича да почива тук със семейството си. Във финансовия център на ОАЕ живеят и олигархът Валери Хорошковски, бизнесменът Вилен Шатворян, който е близък до бившия министър на вътрешните работи Арсен Аваков, и дори телевизионният водещ Савик Шустер прекарва много време на брега на Персийския залив.

В Дубай украинските VIP персони се чувстват защитени, защото в ЕС има финансов мониторинг, а под палмите на ОАЕ никой не пита откъде идват парите, пише „Украинска правда“.

Разследващите журналисти дори са успели да снимат на плажа в Дубай депуатата Юлия Тимошенко, бивш премиер и един от лидерите на Майдана през 2014 г. в Украйна. Тя е прекарала близо месец на ваканция в скъпа вила в Дубай.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.