Разследвания и новини без цензура

петък, 12 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Джевдет Чакъров след среща на депутати от ДПС с Доган: Партията не функционира нормално

Депутатите от ДПС, които изпълниха призива на Ахмед Доган и гласуваха против кабинета на ГЕРБ, се срещнаха в почетния председател на движението в резиденцията му в Росенец. Делян Пеевски, който е съпредседател и гласува за правителството на ГЕРБ, не присъства на срещата. Другият съпредседател, гласувал против кабинета на ГЕРБ, Джевдет Чакъров заяви след разговор с Доган:

„Проведохме задълбочено обсъждане с нашия почетен председател. Видно е, че има натрупано напрежение. ДПС не функционира нормално и трябва да се върне към нормалното. Връщане назад няма и за напред трябва да се възстанови нормалност. Очаквайте в скоро време обръщение на нашия почетен председател. Нашите колективни органи не функционират и това повече не може да продължава“.

Той заяви, че трябва да има стабилност в страната и „трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство“.

„Виждаме какво става с плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Има какво да направим“, каза Джевдет Чакъров.

Младежкото ДПС също излезе с изявление и декларира в подкрепа на Ахмед Доган в конфликта с Пеевски. Структури на ДПС също публикуваха във Фейсбук писма в подкрепа на почетния председател Ахмед Доган, в които отправят критика към ръководството на партията в лицето на Делян Пеевски.

„В личен план нямаме различия с Доган, в партиен план – ще изпълня повелята на хората. Аз съм председател на ДПС“. Така Делян Пеевски отговори защо няма да се съобрази с призива на Доган преди гласуването в парламента.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.