Разследвания и новини без цензура

неделя, 25 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Джордж Сорос мрази човечеството: Илон Мъск

Илон Мъск атакува Джордж Сорос в Туитър. Милиардерът, собственик на социалната мрежа и на „Тесла“, написа, че известният финансист на Демократическата партия на САЩ „мрази човечеството“ и го сравни със супер злодея от комикси Магнито.

Мъск заяви: „Сорос ми напомня на Магнито“ – комикс антигерой от поредицата X-Men. Мъск доразви позицията си за Сорос, след като журналистът Брайън Красенщайн му опонира, че унгарско-американският бизнесмен е честа дясна боксова круша, защото някои хора възразяват срещу неговите „добри намерения“, тъй като „не са съгласни с политическите му пристрастия“.

„Вие предполагате, че това са добри намерения“, му отговори Мъск. – „Не са. Той иска да разруши самата същност на цивилизацията. Сорос мрази човечеството.“

Магнито е главен герой във франчайза на Marvel Comics X-Men. Главният злодей на поредицата, Магнито е изигран от британския актьор Иън Маккелън в няколко игрални филма и притежава способността да контролира магнитните полета с ума си.

Скоро след публикацията си в Туитър, Мъск беше обвинен от Дейвид Кей, бившият специален докладчик на ООН за свободата на изразяване, че насърчава антисемитски изказ, често свързан със Сорос.

Атаката на Мъск срещу Сорос дойде дни, след като беше разкрито във финансови документи до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC), че хедж фондовата група Soros Fund Management на милиардера инвеститор е продала всичките си акции в производителя на електрически превозни средства на Мъск „Тесла“ в края на първото тримесечие в края на март.

Документите показват, че групата на Сорос е имала около 132 000 акции на „Тесла“ в счетоводните си книги в края на 2022 г., но е изхвърлила целия си дял през първите месеци на 2023 г., след като акциите са нараснали с 68% от януари до март тази година. Акциите на „Тесла“ обаче поевтиняха с около 11% през последния месец. Подкрепеният от Сорос хедж фонд продаде и други акции от портфолиото си, включително в Amazon и Alphabet.

В неотдавнашно интервю Сорос отхвърли това, което той нарече „пресилени“ твърдения, че използва финансите си като средство за намеса в политическите дела.

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.