Разследвания и новини без цензура

неделя, 14 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Джорджа Мелони: Украйна може да разчита на лоялна подкрепа от Италия

Зеленски и Джорджа Мелони, чиято крайнодясна партия „Братя на Италия“ спечели парламентарните избори  в неделя, си размениха съобщения в Twitter.

Зеленски поздрави Мелони за изборната й победа. Тя на свой ред декларира пълна подкрепа на новото правителство за Украйна, като сложи край на страховете в Брюксел, че Италия ще се отклони от „демократичните принципи“. Миналата седмица председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши Италия с наказания, ако това се случи и Италия тръгне по „трудния път“.

Част от коалиционните партньори на Мелони от десницата декларират подкрепа за Русия, което провокира фон дер Лайен да отправи заплахи със санкции, ако избирателите гласуват за тях. Мелони даде знак на Брюксел, че няма да има промяна във външната политика на Италия по отношение на решенията на ЕС за Русия.

„Украйна може да разчита на подкрепата на новото италианско правителство“, заяви в послание до президента Володимир Зеленски Джорджа Мелони.

„Ценим незаменимата подкрепа на Италия за Украйна в борбата с руската агресия и разчитаме на продуктивно партньорство с новото италианско правителство“, написа украинският президент на италиански.

Мелони му отговори на английски: „Знаете, че можете да разчитате на нашата лоялна подкрепа за каузата на свободата на украинския народ. Бъдете силни и запазете вярата си непоколебима“, написа лидерът на крайната десница.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.