Разследвания и новини без цензура

четвъртък, 29 февруари, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Едва 8% от европейците вярват, че САЩ ще ни защитят в случай на война

74% от европейците смятат, че европейският континент не винаги може да разчита на САЩ и е необходимо да разчита на собствените си отбранителни способности. Това показва последният доклад на Европейски съвет за външна политика (ECFR).

Едва 8% вярват, че САЩ ще ни защитят в случай на война и няма нужда да се тревожим за собствените си отбранителни способности, показва социологическото проучване, проведено през април тази година. 7% са на мнение, че САЩ няма да ни защитят по никакъв начин, а 9% не знаят. Проучването обхваща 9 европейски държави: Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Испания, Швеция. България и други страни от Източна Европа не са включени в анектата.

При разширено проучване вече в 11 държави сред 16 168 респонденти мнозинството във всяка от анкетираните държави иска Европа да остане неутрална при евентуален конфликт между САЩ и Китай заради Тайван. По отношение на Русия единствено в България и Унгария повече от половината респонденти виждат Русия като партньор, показват данни от социлогическото проучване.

Този процент е най-висок в България от всички анкетирани държави – 51% от българите смятат, че страната ни трябва да има отношения на пълно сътрудничество с Москва след края на войната. Само 3% от анкетираните българи смятат, че България трябва да прекъсне напълно отношения с Русия.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.