Разследвания и новини без цензура

събота, 13 юли, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ЕК: Ако руският петрол се преработи от трети страни, той вече не е руски

ЕС въведе изключения за тавана на цените на руски петролни продукти. Два вида нефтопродукти от руския суров петрол бяха изключени от тавана на цените на петрола в Европейския съюз, като според решението, ако руският петрол се преработи в трети страни, той вече не се счита за руски. Това e записано в разясненията, публикувани на сайта на Европейската комисия (ЕК).

„Ако руски петролен продукт в трета държава се преработва чрез смесване с продукт с произход от друга държава, в резултат на което се получава различен продукт, тогава руският петролен продукт вече не се счита за продукт с руски произход и горната граница на цените не се прилага“, пише ЕК.

Според разяснението на Брюксел „ако тези продукти (произведени от руски нефт) са били съществено преработени в трета страна, те вече не се считат за продукти с руски произход и таванната цена не се прилага“.

Съветът на ЕС одобри решението за въвеждане на таван на цените на 4 февруари. Съществуват две ценови равнища за руските петролни продукти: едно от 45 долара на барел за петролни продукти, които се продават с отстъпка от суровия петрол (мазут, нафта), и друго от 100 долара на барел за петролни продукти, които се продават на по-висока цена от суровия петрол (дизел и керосин).

Още по темата:

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.