Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

ЕК: Страните членки трябва да платят 50 млрд. евро за пенсии и заплати на Украйна

Европейската комисия (ЕК) иска държавите членки да отделят 50 милиарда евро, за да финансират украинското правителство, за да може то да изплаща заплати и пенсии и да започне проекти за възстановяване, съобщи Bloomberg.

Условията на предложения спасителен план подлежат на промяна в очакване на официалното съобщение, съобщи изданието във вторник. Пакетът ще се финансира чрез преки вноски от държавите членки, за разлика от заемите от пазара.

Помощта ще бъде предоставена под формата на безвъзмездни средства, концесионни заеми и гаранции, а не някакъв „обременяващ инструмент за възстановяване“, посочва изданието и добавя, че парите ще бъдат предоставени между 2024 и 2027 г.

Украинският бюджет получава парични инжекции от западни спонсори, за да продължи да работи. Вашингтон и неговите съюзници обещаха да помогнат на Киев „толкова дълго, колкото е необходимо“, за да победят Русия, включително чрез предоставяне на невоенна подкрепа.

Само САЩ са предоставили 26,4 милиарда долара бюджетна помощ между януари 2022 г. и февруари 2023 г., според Съвета за международни отношения. Пакетът от помощи, обявен от Американската агенция за международно развитие (USAID) на 24 февруари, е на стойност 9,9 млрд. долара.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.