Разследвания и новини без цензура

събота, 15 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Експертен доклад посочва кой е виновен за катастрофата с колата на НСО с Кирил Петков

„Европейски център за транспортни политики“ (ЕЦТП) публикува доклад за причините за катастрофата с колата на НСО, в която се вози съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и при която загина шофьорът на другия автомобил. Настоящият доклад не представлява автотехническа експертиза. Поръчаната от прокуратурата все още не е готова, а пътната настилка на местопроизшествието междувременно беше преасфалтирана.

Заключение на ЕЦТП:

Изводите, направени от експертите на сдружението, са резултат от изследването на различни фактори, сред които поведението на двамата водачи, състоянието на пътната инфраструктура, метеорологични условия в момента на катастрофата и други.

Липсата на видимост, съчетана с превишена скорост значително над позволената и в пъти над безопасната са довели до настъпването на трагичния инцидент на 16 май на входа на град Аксаково.

Този пътен инцидент е бил предотвратим и в голяма степен се дължи на човешка грешка. Лоша преценка на водача на VW “Touareg” (автомобила на НСО), идващ по основното направление на път II-29, който е допуснал при ограничена видимост скорост над допустимата, са вероятно основната причина за настъпването на инцидента.

Водачът на Аудито, излизащ от ул. „Добруджа“, вероятно вече е бил навлязъл в кръстовището, без да има възможност да види идващия с висока скорост VW “Touareg”, когато е бил фатално връхлетян.

Независимо от това, че се е намирал на път без предимство, по всяка вероятност при навлизането си той не е виждал, че към него със скорост значително над максимално разрешената го приближава друг автомобил.

Липсата на адекватна поддръжка от страна на стопанина на пътя и донякъде липсата на ограничение на скоростта, неправилната оценка на ситуацията поради липса на видимост от страна на водача на Аудито, идващо от улица „Добруджа“, допускането на превишаване на скоростта от страна на водача на VW “Touareg” са съчетанието от фатални причини, които са довели до настъпването на този нещастен инцидент.

На базата на направените изводи от страна на нашите експерти, считаме, че вината за инцидента трябва да се разглежда от всички възможни страни. Не бива вината да се прехвърля изцяло на най-удобния виновен, а именно починалия при инцидента водач. Вероятно той ще бъде удобният виновен, но това няма да предотврати бъдещи подобни инциденти, предупреждават от „Европейски център за транспортни политики“.

Превишаването на скоростта от страна на НСО, без за това да има обективна причина, представлява нарушаване на Закона за движението по пътищата. Използването на специалния режим на движение извън правилата, установени в закона, показва тоталното незачитане на правото и правилата в Република България.

Цената за поредицата от грешки и най-вече цената за бързането на автомобила на НСО е един човешки живот.

Сдружението с нестопанска цел в обществена полза „Европейски център за транспортни политики“ е независима неправителствена организация на експерти по пътна безопасност, която от свое име и за своя сметка, или по нечие възлагане, осъществява независими проверки и инспекции по проблеми свързани с транспорта, транспортните политики и състоянието на транспортната инфраструктура.

Подробният доклад на експертите е публикуван на сайта на ЕЦТП. 

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

2 COMMENTS

 1. Каскетурата КАРЕНИН проговори:
  Гешев хвърли бомба за Борисов: Разследван е, че дама е подписвала вместо него заповедите му като кмет и че е изнасял торби с КЕШ чрез пилота Витко от Авиоотряд 28. Има и МАНХАТЪНГЕЙТ с друга жена и дъщеря…
  https://s.piktv.bg/f/videos/17/piktv_68982a38c0903811631993e6704314e5.mp4

  • Гешев хвърли нова бомба за Борисов: Разследвах го, че изнася торби с кеш чрез пилота Витко от Авиоотряд 28! Има и „Манхатънгейт“ с друга жена и дъщеря!
   в студиото на ПИК TV
   „Ние сме (не)държава и е нормално да има и (не)дебат. Затова сме само двамата“, каза в началото Иван Гешев и поясни, че страхът е по-силен от тока, защото в предишният опит за такъв дебат беше спрян токът на студиото.
   „Бойко Борисов го пази цялата държава. Щях да го попитам много неща – например дали е имало разследване, което е прикрил още във времето, когато е бил кмет и докато си е играел футбол и карти, е имал щатен човек, който да му подписва документите от негово име“, заяви Иван Гешев.
   „Щях да го питам дали са изнасяли чували с кеш в чужбина чрез пилота Витко от „Авиоотряд 28″, дали е имало разследване и дали го е прикрил. Да, има разследване, да, прикрито е“, сподели бившият обвинител №1.
   „Интересно е дали Мая Христова не е изпратена като консул в САЩ, за да осъществи сделка за покупката на една къща в „Манхатън“, държавен имот, в който живеят друга жена с дъщеря. Тази жена се казва Галя и е работила в „Новинар“. И по трите случаи имаше проверки в прокуратурата и дела, които са прикрити. Последната проверка се развиваше на 7 юни. Питайте сега какво се случва с това разследване“, заяви Иван Гешев.
   И призова независимите медии да проверят какво се случва с този имот в Манхатън.
   „Ако човек е мъж, ще излезе и ще каже: „Да, имам дете, самотен мъж съм, няма нищо нередно.“ Детето не е виновно. Но тази къща в Барселона се купува като през фирми на Валентин Златев се плащат 3 млн. евро. В замяна фирми на Валентин Златев получават евро проекти за тази стойност“, обясни бившият главен прокурор.
   По думите му това е пране на пари. Използват се европроекти, купува се къща. „Делото е прекратено, нека го качат. В делото има много интересно нещо – лаптопът на счетоводителя Асен Христов. В този лаптоп се намериха доказателства за движения на паричните средства. Валентин Златев му купува къща, като в замяна получава европроекти“, заяви председателят на „Граждански блок“.
   „По разпореждане на Бойко Борисов сега ми води 7-8 дела Емил Петров, който е брат на Пепи Еврото“, разкри той.
   „Отгоре стоят политиците. Те правят правилата – тези правила са фалшиви, за да може политиците да не влязат в затвора. И това е игра с фалшива зарове. Докато не смениш политиците, докато не смениш заровете, това няма да се промени. Моята цел не е да стана някакъв, бил съм на една от най-високите позиции. Моята цел е да променя държавата, да съм инструмент за възстановяване и промяна в държавата“, обяви Гешев.
   „Нова тв и бТВ, които са независими телевизии, да направят запитване за тези факти, които изнесох“, призова събеседникът на Соня Колтуклиева.

   „Едно време, още много преди построяването на България мол, когато минарето у Разград беше по-ниско от Слави Трифонов, тогава именно ген. Наско дори беше прокурор в района. „

   Препоръчвам: Пиар грязью (А. Колпакиди)
   https://www.youtube.com/watch?v=oe8a8ureRXQ
   Перехват управления 229 хил. абонати

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.