Разследвания и новини без цензура

събота, 4 февруари, 2023

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Експлозията на Кримския мост е само началото, предупреди Украйна

Взривът, който нанеси сериозни поражения на Кримския мост рано тази сутрин, е само „началото“, предупреди висш помощник на украинския президент Владимир Зеленски.

„Крим, мостът, началото“, написа Михаил Подоляк в Туитър. „Всичко незаконно трябва да бъде унищожено, всичко откраднато трябва да бъде върнато на Украйна, всичко окупирано от Русия трябва да бъде изгонено“. Бившият журналист контролира „ информационната политика “ на президента.

По-рано през август той предупреди, че най-големият мост в Европа „трябва да бъде унищожен“ , защото е „незаконен строеж и основната врата за снабдяване на руската армия в Крим“.

Прелезът беше затворен в ранните часове на събота, след като камион се взриви и предизвика огромен пожар. Камери са запечатали момента на експлозията.

Николай Лукашенко, действащият регионален министър на транспорта, заяви пред репортери, че властите обмислят да започнат фериботна услуга.

19-километровият мост, който минава през пролива Керч и свързва Крим с континентална Русия, се състои от железопътен участък и участък за превозни средства. Той започна да функционира напълно през 2020 г.

Украински официални лица обещаха да атакуват Кримския мост, който свързва руския полуостров Крим с Краснодарския край на Русия, многократно.

Зеленски и други членове на неговия екип също заявиха, че Украйна ще използва сила, за да си върне Крим, който се присъедини към Русия след референдум през 2014 г.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.