Разследвания и новини без цензура

събота, 18 май, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Експлозията на Кримския мост е само началото, предупреди Украйна

Взривът, който нанеси сериозни поражения на Кримския мост рано тази сутрин, е само „началото“, предупреди висш помощник на украинския президент Владимир Зеленски.

„Крим, мостът, началото“, написа Михаил Подоляк в Туитър. „Всичко незаконно трябва да бъде унищожено, всичко откраднато трябва да бъде върнато на Украйна, всичко окупирано от Русия трябва да бъде изгонено“. Бившият журналист контролира „ информационната политика “ на президента.

По-рано през август той предупреди, че най-големият мост в Европа „трябва да бъде унищожен“ , защото е „незаконен строеж и основната врата за снабдяване на руската армия в Крим“.

Прелезът беше затворен в ранните часове на събота, след като камион се взриви и предизвика огромен пожар. Камери са запечатали момента на експлозията.

Николай Лукашенко, действащият регионален министър на транспорта, заяви пред репортери, че властите обмислят да започнат фериботна услуга.

19-километровият мост, който минава през пролива Керч и свързва Крим с континентална Русия, се състои от железопътен участък и участък за превозни средства. Той започна да функционира напълно през 2020 г.

Украински официални лица обещаха да атакуват Кримския мост, който свързва руския полуостров Крим с Краснодарския край на Русия, многократно.

Зеленски и други членове на неговия екип също заявиха, че Украйна ще използва сила, за да си върне Крим, който се присъедини към Русия след референдум през 2014 г.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.