Разследвания и новини без цензура

събота, 22 юни, 2024

разследваща журналистика и новини без цензура

|

info@obektivno.bg

Елена Кодинова: Борисов забавя, но не забравя, дълго още ще отмъщава на Рашков за онзи арест

Елена Кодинова, журналист:

Един от арестуваните по аферата с митниците и обявени за контрабандисти г-да Димитрови – а именно бащата Марин – е онзи, който е разказал на Бойко Рашков, докато е бил вътрешен министър, че Бойко Борисов е заплашил бившия шеф на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов, че ще яде колбаси от месо на негови близки. Рашков тогава орева света с тези показания, които сами по себе си са от типа „Една жена каза“, но според Рашков били „много надеждни“.

По показания на същия този Марин Димитров в качеството му на директор на Агенцията по рибарство и аквакултури за предлаган подкуп оставка подава и зам.-министър на МВР от ДПС – Раиф Мустафа. Иначе Рашков само бегло ги познава.

А пък сега Рашков твърди пред Генка Шекерова („Свободна Европа“), че синът – Стефан Димитров – имал в телефона си не само снимки с гл. секретар на МВР Живко Коцев, но и с министъра Калин Стоянов. Откъде знае Рашков това, ако само бегло ги познава?

Рашков направи турне с интервюта пред удобни журналисти последните два дни (дотук преброих 3). Не пелтечи като другите случайници и като Мон Пти Женерал по bTV, ама разпъргавяването му в опит да обърне общественото мнение е многозначително. А Борисов забавя, но не забравя. Дълго още ще отмъщава на Рашков за онзи арест.

Обективно
Обективноhttps://obektivno.bg
Обективно.БГ е независима медия за разследваща журналистика, новини без цензура и всички гледни точки.

Подкрепа за независимата журналистика

Обективно.БГ не се финансира от правителства и фондации и разчита единствено на подкрепата на своите читатели.

Разследвания
Свързани публикации

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.